برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

بهترین توکن های دیفای برای خرید در سال ۲۰۲۲

اگر با حوزه ی دیفای آشنایی داشته باشید و بدانید حوزه دیفای چیست و توکن های دیفای کدامند، مطمئنا برایتان جذاب است بدانید که بهترین توکن های دیفای برای خرید و سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۲ کدامند. اگر هم به صورت کلی نمی دانید که حوزه ی دیفای چیست و ارزهای دیجیتال حوزه دیفای کدامند، در این مطلب ابتدا توضیحاتی در مورد ارزهای حوزه دیفای داده ایم و در ادامه نیز به معرفی توکن های دیفای پرداخته ایم تا دید مناسبی برای انتخاب بهترین توکن های دیفای برای خرید در سال میلادی جدید پیدا کنید.

بهترین توکن های دیفای

در همین ابتدای امر جالب است بدانید که دیفای مخفف عبارت Decentralized Finance به معنای سیستم مالی غیر متمرکز مبتنی بر بلاک چین می باشد که برای ارائه ابزارهای مالی سنتی به واسطه های مالی مرکزی مثل کارگزاری ها، صرافی ها یا بانک ها نیازی ندارد و در عوض از قراردادهای هوشمند در بلاک چین ها بهره می گیرد که رایج ترین آن ها اتریوم می باشد.


در صورتی که تمایل دارید در ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین، اتریوم و … سرمایه گذاری امن کنید و از امتیاز ۱۰ درصد تخفیف کارمزد در معاملات رمزارزها بهره مند شوید، میتوانید از طریق لینک زیر اقدام به ثبت نام نمایید؛

ثبت نام رایگانسرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال


در ادامه ابتدا ویژگی های توکن های دیفای را مورد بررسی قرار می دهیم و در ادامه نیز به معرفی ۱۲ نمونه از بهترین ارزهای defi خواهیم پرداخت، پس همچنان با کد بورسی همراه بمانید.

ویژگی های ارزهای دیجیتال حوزه دیفای

  • معاملات از طریق شبکه بلاک چین انجام می شود.
  • می توان با استفاده از راه حل های غیر متمرکز به نام DApps معاملات مختلف را انجام داد.
  • توکن های DeFi در بلاکچین در محیط منبع باز که در برابر سانسور مقاوم هستند، صادر می شوند.
  • این توکن ها به وسیله مردم برای مردم به وجود می آیند و هیچ دولتی بر روی آن ها حاکمیت و تمرکز ندارد.
  • می توانید از رمز ارزهای حوزه دیفای برای پرداخت هزینه یا ارسال برای دوستان خود استفاده نمایید.
  • کوین های حوزه دیفای این قابلیت را دارند تا به دلار آمریکا وصل شوند، بر اساس عرضه و تقاضا مثل یک سهام نوسان داشته باشند یا کاملا اتوماتیک با توجه به نوسانات قیمت، تنظیم شوند.

بررسی بهترین پروژه های دیفای چرا مهم است؟

پیش از این که بخواهیم به معرفی ۱۲ کوین برتر حوزه دیفای بپردازیم، قصد داریم این را بررسی کنیم که اصلا چرا باید بهترین پروژه های دیفای را شناسایی کنیم؟ پروژه‌ های دیفای با هدف بازسازی زیرساخت‌ های خدمات مالی و حرکت به سمت ایجاد سیستم‌ هایی کاملا غیر متمرکز و حذف نیاز به اشخاص واسط مثل مؤسسات یا دولت‌ ها، فعالیت های خود را آغاز کردند.

شما برای سرمایه گذاری مطمئن و سودآور در دنیای ارزهای دیجیتال، باید یک سبد بلندمدتی از رمزارزهای مختلف در حوزه های مختلف تشکیل دهید که حوزه دیفای نیز یک یا دو مورد آن را شامل شود. برای این کار ابتدا شما باید انواع حوزه های بازار کریپتوکارنسی را بشناسید و در ادامه باید در هر حوزه بررسی کنید و ببینید که چه پروژه هایی بهترین عملکرد را در آینده خواهند داشت، لذا در این مطلب باید بین ارزهای دیجیتال حوزه دیفای که خدمت شما معرفی می کنیم، یک یا دو مورد را بر اساس نیازتان در پرتفوی بلندمدتی خود قرار دهید تا سود واقعی را از این بازار کسب کنید.

حتما بخوانید : عرضه اولیه ارزهای دیجیتال چیست؟


یکی از علت هایی که نیاز به پروژهای دیفای در جهان به وجودآمد، ایجاد تحول در سیستم‌ های مالی جهان می باشد. با توجه به نظرات افراد متخصص در این حوزه و با استفاده از منابع مختلف، در ادامه به معرفی ۱۰ مورد از بهترین پروژه‌های دیفای برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۱، که جزو پرتکرارترین پروژه‌ها در میان نظرات بودند، خواهیم پرداخت.

بهترین ارزهای defi برای سرمایه گذاری

حال که تقریبا متوجه شده اید حوزه دیفای چیست و توکن های حوزه دیفای چه ویژگی هایی دارند، قصد داریم ۱۲ مورد از بهترین توکن های دیفای برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۲ الی ۲۰۲۵ را خدمت شما معرفی کنیم. البته این مقاله جنبه آموزشی دارد و پیشنهاد خرید و فروش نیست ولی اگر سبد سرمایه گذاری رمزارزی برای خودتان تشکیل داده اید که قصد دارید در این پرتفوی کریپتویی، ۱۰ ارز دیجیتال از حوزه های مختلف خریداری کنید، باید با حوزه ی دیفای نیز آشنایی داشته باشید تا بهترین ارزهای defi را شناسایی کنید.

به عنوان مثال اگر بخواهید از حوزه های دیفای، nft، متاورس (مانا)، ارزش بازار (بیت کوین، اتریوم و بایننس کوین)، گیمینگ، توکن صرافی ها، استیبل کوین ها، میم کوین ها (دوج کوین، شیبا و سیف مون) و … سبدی تشکیل دهید، مطمئنا باید از رمز ارزهای حوزه دیفای نیز در پرتفوی خود داشته باشید، پس اینجا ما ۱۲ مورد از کوین های حوزه دیفای رو به شما معرفی می کنیم و سعی می کنیم یک آینده مختصر و کلی را برای آن رسم کنیم تا شما دید بهتری برای انتخاب ارزهای حوزه دیفای برای سرمایه گذاری داشته باشید؛

۱) آوه – Aave

آوه یکی از بهترین رمزارزهای حوزه دیفای به حساب می آید و با توجه به پروتکل منبع باز آن، کاربران این امکان را خواهند داشت تا بازارهای پولی طراحی کنند و در ادامه با سپرده گذاری و استقراض دارایی ها از طریق توکن پلت فرم LEND به کسب سود بپردازند. جالب است بدانید که رمزارز آوه در حوزه وام دهی فعالیت های بسیار گسترده ای دارد و ترکیبی از وام دهندگان، وام گیرندگان و تامین کنندگان موجودی را به عنوان کاربر در پلتفرم خود جای می دهد. لازم به ذکر است که نقدینگی آوه به دست تامین کنندگان سرمایه و سپرده گذاران مهیا می شود.

حتما بخوانید : ارز دیجیتال آوه چیست | اینده ارز دیجیتال aave


سیستم آوه با وثیقه گذاری به وام گیرندگان اجازه دریافت وام را خواهد داد و از دیگر خدماتی که این رمزارز در اختیار کاربران خود قرار می دهد می توان به ایجاد محصولات مشابه برای حمایت و پشتیبانی از این پلتفرم اشاره داشت که امروزه پلتفرم اتریوم شرایط این رمزارز را فراهم می نماید. همچنین آوه با فراهم کردن استخرهای نقدینگی، این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا رمزارزهای خود را واریز کرده و بدین وسیله برای کسب سود اقدام نمایند.

۲) دات – DOT

دومین توکن دیفای که قرار است در این مقاله معرفی کنیم، Polkadot می باشد. توکن پلتفرم پولکادات، دات نام دارد که به منظور ارائه قدرتمندترین پلتفرم در راستای امنیت، مقیاس‌ پذیری و نوآوری ایجاد شده است و در سال اخیر روند رو به رشدی را پشت سر گذاشت. از جمله دلایلی که این رمزارز بسیار پرطرفدار است می توان به مقیاس‌ پذیرتر بودن آن در مقایسه با اتریوم اشاره کرد.

جالب است بدانید که در شبکه پولکادات، تراکنش‌ ها به‌ جای گره‌ های استاندارد بلاک چین، توسط چندین زنجیره‌ موازی مورد پردازش قرار خواهند گرفت. همچنین، پولکادات یک پروتکل میان زنجیره‌ ای نیز به حساب می آید که می‌ تواند هر نوع داده‌ ای را میان شبکه‌ های بلاک چین مختلف انتقال دهد. البته این در حالی است که پولکادات یک پلتفرم قراردادهای هوشمند هم به شمار می رود و تعداد زیادی توسعه‌ دهنده از سرعت و مقیاس‌ پذیری آن در راستای طراحی ابزارها و پروژه‌ های دیفای بهره می گیرند. البته اگر دوست دارید همه چیز درباره پولکادات را در یک مطلب جداگانه و به زبان ساده یاد بگیرید، این مقاله شما را راهنمایی می کند.

۳) چین لینک – ChainLink

یکی از پرطرفدارترین پروژه های دیفای که تا به اینجای کار بیشترین ارزش بازار را میان دیگر توکن های دیفای به خود اختصاص داده است، چین لینک می باشد. لینک یک سرویس غیرمتمرکز است که اتصال داده های دنیای واقعی به قراردادهای هوشمند هدفی است که برای آن تعریف شده است. به این خاطر که بلاک چین ها قادر نیستند به داده های خارج از شبکه خود دسترسی یابند، به واسطه ای نیاز خواهند داشت که قراردادهای هوشمند را از اطلاعات دنیای بیرون غنی کند.

حتما بخوانید : ارز دیجیتال چین لینک چیست و چطور کار میکند؟


اوراکل داده های خارجی مانند دما، آب و هوا و یا نتیجه یک مسابقه ورزشی را به بلاک چین انتقال می دهد. تا پیش از راه اندازی چین لینک،  مکن نبود که داده ها از دنیای خارج به قراردهای هوشمند ورود کنند، پس لینک یک پروژه ای قدرتمند به حساب می آید که محبوبیت آن بین طرفداران بسیار بالاست و مطمئنا می تواند در آینده قیمت هایی به مراتب بالاتر از قیمت حال حاضر را به خود ببیند.

۴) یونی سواپ – Uniswap

جالب است بدانید که پروتکل یونی سواپ در نوامبر ۲۰۱۸ راه اندازی شد. همان طور که احتمالا می دانید، یونی سواپ یک صرافی غیرمتمرکز می باشد که به صورت خاص طبق یک قرارداد هوشمند کار می نماید. Uni Swap این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا توکن های پرطرفدار را به صورت مستقیم از کیف پول خود مورد معامله قرار دهند. این پروتکل از مکانیزمی به نام بازار ساز خودکار بهره می گیرد تا معامله گران را به نزدیک ترین قیمت بازار برساند. این مبادله غیرمتمرکز این امکان را برایتان فراهم می آورد تا به صورت مستقیم و به سادگی هر گونه توکن مبتنی بر اتریوم را مورد معامله خود قرار دهید.

معرفی توکن های دیفای

همچنین این پروتکل خدمات جمع آوری نقدینگی را نیز در اختیار کاربران خود قرار می دهد تا هر کاربری بتواند با ارائه کد ارز در قرارداد یونی سواپ به سادگی ارائه دهنده نقدینگی شود. این صرافی چندی پیش توکن خود را با نام UNI به جهانیان معرفی کرد که تنها چند ساعت پس از راه اندازی به صرافی بایننس راه یافت. از آنجا که یونی سواپ از برنامه های کاربردی دیفای بسیاری برخوردار است، رمزارز UNI هم پتانسیل رشد و افزایش قیمت بسیار بالایی خواهد داشت. آموزش کار با صرافی یونی سواپ را اینجا ملاحظه کنید.

۵) مترونوم – Metronome 

مترونوم یکی دیگر از توکن های حوزه ی دیفای به حساب می آید که در سال ۲۰۲۲ تا سال ۲۰۲۵ می تواند گزینه مناسبی برای یک سرمایه گذاری بلندمدت به حساب آید. مترونوم پروتکلی است که انتقال دارایی بین بلاکچین‌ های گوناگون را تسهیل کرده است. این پلتفرم در راستای دستیابی هرچه بیشتر به تمرکززدایی به صورت متن باز و مستقل فعالیت دارد. در این پلتفرم، امکانات پرداختی خاصی مثل انجام مبادلات با استفاده از توکن MET وجود دارد. بدین وسیله قادرید با استفاده از توکن MET برای انتقال توکن به چندین آدرس به صورت همزمان و در یک تراکنش اقدام کنید و از این طریق هزینه‌ های مربوط به پرداخت کارمزد را کم کنید.

۶) کامپوند – Compound

رمزارز کامپوند به اندازه رقبای خود معروف نیست ولی یکی از رمزارزهای شناخته شده در حوزه دیفای به شمار می آید. اکوسیستم این رمزارز از پروتکل های وام دهی و وام گیری غیرمتمرکز بهره می گیرد و برای تصمیمات مهم پروتکل، رای گیری و تفویض اختیار از توکن Compound می کند. در ضمن رمزارز کامپوند یک توکن ERC-20 می باشد، بنابراین با افزایش کارایی پلتفرم سیستم مالی غیرمتمرکز Compound ارزش توکن کامپوند هم بیشتر خواهد شد.

۷) انکر – Ankr

انکر یک پلتفرم محاسباتی غیر متمرکز محسوب می شود که با هدف درآمدزایی به وسیله اشتراک‌ گذاری توان محاسباتی بدون استفاده و فراهم کردن قابلیت دسترسی به آن برای مشاغل و شرکت‌ ها راه اندازی شده است. شرکت‌ ها توانایی کسب درآمد مازاد از طریق Ankr را دارا می باشند. پلتفرم انکر این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا از محاسبات ابری به صرفه و غیرقابل دستیابی استفاده نمایند و باید گفت که این رابطه به نفع هر دو طرف و یک رویکرد ایمن برای محاسبات ابری غیر متمرکز به شمار می رود.

۸) دای – DAI

دای در واقع استیبل کوین می باشد که در زمان وام گیری در بستر MakerDAO به وجود می آید. پشتوانه این کوین دلار آمریکا می باسد و با هدف ایجاد پایداری و شفافیت در دنیای غیر متمرکز راه اندازی شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است. وجود استیبل کوین در این سیستم اعتبار آن ها را افزایش می دهد، به این خاطر که در این روش مبالغ وام‌ گیری‌ شده ارزش ثابتی دارند.

حتما بخوانید : تحلیل داده های درون شبکه – بررسی داده های on-chain


امروزه دای علاوه بر اتریوم از ارزهای دیجیتالی گوناگونی پشتیبانی می‌ کند و کاربران بدین وسیله قادرند با وثیقه‌ گذاری ارزهای دیجیتال گوناگون برای دریافت وام در پلتفرم دای اقدام نمایند. با توجه به غیرمتمرکز بودن دای، موضوع تمرکز شخص یا شرکت‌ خاصی که در دیگر استیبل کوین‌ ها به چشم می خورد، در دای دیده نمی شود و همین موضوع می تواند این استیبل کوین را سایر استیبل کوین ها مجزا کند.

۹) اوما – UMA

دسترسی جهانی به بازار که به صورت معمول با نماد UMA نشان داده می شود، یک حساب سرمایه‌ گذاری خصوصی مدیریت‌ شده و حرفه‌ ای محسوب می شود که می‌ تواند انواع گوناگونی از سرمایه‌ گذاری‌ ها را در یک حساب واحد قرار دهد. این رمزارز به منظور تامین نیروی نوآوری‌ های مالی طراحی شده است و راه‌ اندازی پروتکل آن توسط بلاک چین‌ های عمومی مانند اتریوم قابل انجام می باشد.

۱۰) کاوا – KAVA

کاوا یک شبکه‌ میان‌ زنجیره‌ ای در حوزه دیفای می باشد که برای کاربران رمزارزهای اصلی مانند بیت کوین، اتریوم، ریپل، بایننس کوین و … امکان وام‌ دهی را فراهم می کند. در حقیقت کاوا یک پلتفرم وام غیرمتمرکز محسوب می شود که قصد دارد برای ایجاد انعطاف‌ پذیری بیشتر در بازار ارزهای دیجیتال اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهد. از طرف دیگر این شبکه به دلیل امکان تعویض توکن‌ های رمزارز بین‌ زنجیره‌ ای نیز طرفداران بسیار زیادی را به سمت خود جذب کرده است. شبکه کاوا این امکان را در اختیار کاربران خود قرار می دهد تا رمزارزهای موجود در بلاک چین‌ های مختلف را مورد معامله قرار دهند.

۱۱) ترا – Terra

ترا پلتفرم قراردادی هوشمند نسل بعدی می باشد که امور مالی غیرمتمرکز را با مفهوم استیبل کوین ادغام می کند. پلتفرم آن از استیبل کوین‌ هایی پشتیبانی می نماید که با ارائه تراکنش‌ های سریع و کارمزدهای پایین، مبادلات بین صرافی‌ های کشورهای گوناگون را تسهیل می نمایند. یکی از هدف های اصلی این پروتکل، تقویت سیستم‌ های پرداخت جهانی با استفاده از ثبات قیمت استیبل کوین‌ ها می باشد. توسعه ترا در ماه ژانویه ۲۰۱۸ آغاز و شبکه اصلی آن، به صورت رسمی در آوریل ۲۰۱۹ تاسیس شد. چیزی که این شبکه را شاخص می کند در واقع تشکیل اتحادیه Terra می باشد؛ این اتحادیه از گروهی از مشاغل و پلتفرم‌ هایی تشکیل شده است که از Terra پشتیبانی به عمل می آورند.

در فوریه ۲۰۱۹، این شرکت بیان داشت که ده‌ ها پلتفرم‌ تجارت الکترونیک از ۱۰ کشور گوناگون، با پایگاه کاربری ۴۵ میلیون نفری و ارزش ناخالص ۲۵ میلیارد دلاری، اعضای این اتحادیه را تشکیل خواهند داد. شبکه ترا از سپتامبر ۲۰۲۱، با ارائه استیبل کوین‌ های متصل به دلار آمریکا، وون کره جنوبی، توگروگ مغولستان و راه‌ اندازی سبد ارزهای خاص صندوق بین المللی پول، در مسیر پیشرفت، شتاب بیشتری گرفته است و بنا دارد گزینه‌ های بیشتری را هم ارائه کنند.

۱۲) رپد بیت کوین – WBTC

با معرفی بیت کوین به دنیا، بسیاری از امکانات گسترده برای افراد گوناگون فراهم آمده است. شبکه بیت کوین با وجود تمام قابلیت های بسیار خوبی که دارد، عاری از مشکلات نیست. این مشکلات موجب شد بسیاری در جستجوی یک شبکه انعطاف پذیرتر باشند. این جستجو در نهایت به توسعه شبکه اتر متجر شد که هسته اصلی بیشتر پروژه های DeFi می باشد. حال این طور فرض کنید که می توانید بهترین قابلیت های اتر و بیت کوین را با هم ترکیب کنید؟ آیا شگفت انگیز نیست؟ رپد بیت کوین دقیقا همین کار را انجام می دهد.

حتما بخوانید : آینده دارترین سهام بورس در حال حاضر کدامند؟


این توکن از نسبت ۱ به ۱ با بیت کوین برخوردار است و با انعطاف پذیری توکن های ERC-20 همراه است. این قابلیت، استانداردسازی بیت کوین به ERC-20 را برای رپد بیت کوین تسهیل خواهد کرد و این امکان را فراهم می آورد تا به ایجاد قراردادهای هوشمند بیت کوین بپردازند. WBTC امروزه یکی از ارزشمندترین توکن های دیفای در دنیا به حساب می آید و باید دید در آینده چه عملکردی را از خود نشان خواهد داد.


همان طور که در ابتدای مطلب قول داده بودیم، در این مقاله به معرفی ۱۲ تا از بهترین توکن های دیفای پرداختیم. 

همچنین اگر دوست دارید جدیدترین ارزهای دیجیتال آینده دار را بشناسید، همین الان این مطلب را مطالعه فرمایید.

برای دوستانتان بفرستید: