آموزش بورس – جامع از مبتدی تا پیشرفته
آموزش بورس نقش بسیار مهمی در موفقیت شما در بازار بورس دارد. در این صفحه سعی میکنیم به صورت جامع از ابتدا تا انتها بورس را برای شما معرفی کنیم (برای افراد مبتدی) و در ادامه با مطالب تخصصی تر (برای افراد حرفه ای) در خدمت شما خواهیم بود.
آموزش سرمایه گذاری در بورس:
اگر شما مشغول خواندن این مقاله شده اید احتمالا علاقه مند به بورس هستید و می خواهید در این زمینه مطالب و نکته هایی بدانید و با روشهای سرمایه گذاری در بورس آشنا شوید.
بورس یکی از جذابترین بازارهای سرمایه گذاری است که با کمی آموزش درست می توانید به نتیجه ی دلخواهتان برسید.
سرمایه گذاری در بورس دارای مزایای بسیار است وبه خاطر همین مزیتهاست که افراد زیادی جذب این بازار می شوند. برای موفقیت در این زمینه ابتدا باید به صورت ساده مبانی بورس و سرمایه گذاری را آموخت و سپس آموزشهای پیشرفته تری را برای موفقیت فرا گرفت.
خالی از لطف نیست سوالاتی را که کم و بیش برای هر تازه واردی ایجاد می شود را عنوان نمایم:
- می خواهم در بورس سرمایه گذاری کنم اما نمی دانم چگونه شروع کنم؟
- چه چیزهایی برای شروع به فعالیت در بازار بورس باید بدانم؟
- سود و درآمد سرمایه گذاری در بورس چگونه است؟
- حداقل مبلغ سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟ برای پاسخ به سوالات بالا این مقاله را تا انتها مطالعه کنید!
- حکم شرعی بورس چیست؟ نظر جمیع مراجع درباره بورس آن است که هرگاه مربوط به سهام کارخانه ها باشد، سرمایه گداری در آن مانعی ندارد. همچنین خرید و فروش سهام نیز با رعایت احكام شرع اشكال ندارد.
- اصطلاح شاخص بورس چیست؟ شاخص بورس نشان دهنده نمای عمومی بازار و نموداری است که نشان میدهد وضعیت کل بازار به صورت میانگین چگونه است.
- عرضه ی اولیه سهام چیست؟ پذیرش و فروش سهام یک شرکت برای اولین بار در بورس را عرضه اولیه میگویند. (اطلاعات بیشتر: عرضه اولیه چیست؟)
- آیا الان زمان مناسبی برای سرمایه گذاری در بورس است؟ اگر با نگاه بلند مدت (بالای یک سال) به سرمایه گذاری در بورس فکر میکنید، هیچ وقت برای ورود به بورس دیر نیست!
- افزایش سرمایه چیست؟ افزایش سرمایه یکی از بهترین روش های تامین مالی در شرکتها است. شرکتها به جهت این که بتوانند فعالیت های خود را توسعه دهند و قدرت رقابتی شان را زیاد کنند اقدام به افزایش سرمایه می دهند.
- در مورد صندوقهای سرمایه گذاری اطلاعات کمی دارم؟ (اطلاعات بیشتر: صندوق سرمایه گذاری چیست؟)
- به کدام کارگزاری بورس مراجعه کنم؟ (اطلاعات بیشتر: مقایسه کارگزاری های فعال در بازار بورس)
- آیا در بورس میتوانم در طلا و سکه هم سرمایه گذاری کنم؟ بله (اطلاعات بیشتر: خرید و فروش سکه و طلا در بازار بورس)
سعی میکنیم در ادامه این مطلب پاسخ سوالات بالا را برای شما شرح دهیم.
گام اول و شروع به کار:
آشنایی با مفاهیم بورس و داشتن اطلاعات کافی در این زمینه – آشنایی با کار صندوقهای سرمایه گذاری – آموزش خرید و فروش آنلاین و اینترنتی سهام – آشنایی با روشهای افزایش سرمایه و به طور کلی آموزش راههای موفقیت در بورس وبه دست آوردن اطلاعات کافی در مورد مفهوم ها و اصطلاحاتی که در این زمینه مورد نیاز است و درک اولیه از این مفاهیم.
گام دوم و ادامه مسیر:
در گام دوم باید وارد آموزش مباحث کامل تر و کاربردی تر و خرید و فروش عملی در بازار بورس شوید و اینکه بتوانیم سهام های پرسود را شناسایی کنیم تا بتوانیم معاملات پرسودتری داشته باشیم.
پیشنهاد ما این است که درباره این مباحث مطالعه نمایید: اول) تابلو خوانی دوم) فیلترنویس در سایت –بورس تهران– سوم) رواشناسی بازار چهارم) تحلیل بنیادی پنجم) تحلیل تکنیکال
سه قدم برای شروع سرمایه گذاری :
قدم اول: دریافت کد بورسی (شما نیاز به یک کارگزار رسمی وکد معاملاتی دارید.)
به سادگی و در چند دقیقه از طریق دکمه زیر کد بورسی دریافت کنید:
دریافت کد بورسی و ثبت نام سجامسریع و رایگان
قدم دوم: یادگیری مفاهیم و قوانین بورس
پیشنهاد ما دانلود کتاب بورس در ۲۰ دقیقه – ناشر: سازمان بورس و اوراق بهادار – آموزش بورس PDF
قدم سوم: یادگیری نحوه ی تحلیل و انجام معاملات (اینکار از طریق تمرین و تکرار و روانشناسی بازار- تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال میسر است)
در ابتدای کار قبل از انجام خرید و فروش بهتر است خودمان را بشناسیم و ببینیم آیا شخص ریسک پذیری هستیم یا نه؟ وتحمل ضرر و زیان ما به چه اندازه است؟
آموزش مقدماتی بورس:
اصول اولیه سرمایه گذاری در بورس را ابتدا فرا میگیریم و سپس به سراغ مفاهیم پیشرفته خواهیم رفت:
اصول اولیه سرمایه گذاری در بورس
گام بعدی آشنایی با سایت TSETMC یا همان تابلوی معاملاتی بورس تهران است که نحوه کار با آن را در ویدیوهای زیر فرا خواهید گرفت، سپس با مفاهیمی مانند افزایش سرمایه، مجامع عمومی و فوق العاده در شرکت ها آشنا خواهید شد:
برای مشاهده آموزش های پیشرفته در بورس به پایین همین صفحه مراجعه کنید.
به چند روش می توان در بازار بورس سرمایه گذاری کرد؟
الف – روش مستقیم : در این روش سرمایه گذاری براساس دانش وتخصص و تحلیل خود فرد صورت می گیرد ومسئولیت سود یا زیان حاصل از این سرمایه گذاری، به طور مستقیم برعهده ی شخص سرمایه گذار است.
روش غیر مستقیم : در این روش یک موسسه ی مالی، بین سرمایه گذار وسرمایه پذیر، به عنوان واسط عمل میکند؛ به این شکل که سرمایه گذار وجوه خود را در اختیار این موسسات مالی قرار می دهد وآنها با به کارگیری تخصص و دانش تحلیلی ومالی وهمچنین تجربه ی خود در بازار سرمایه، فرآیند سرمایه گذاری را انجام می دهند.
برای افرادی که می خواهند به تازگی وارد خرید و فروش سهام شوند و اطلاعات اندکی در مورد شرکتها وسودآوری و زیان مالی شرکتها دارند ؛ توصیه می شود از روش غیرمستقیم وتوسط موسسات مالی مورد اعتماد شروع به اینکار کنند.
برای اینکه بدانیم کدام روش سرمایه گذاری برای ما بهتراست باید به چند سوال پاسخ دهیم وآمادگی خود را بسنجیم:
۱-آیا دانش ومهارت دراین زمینه را دارم؟
۲-اطلاعات من از بورس اوراق بهادار چقدراست؟
۳-آیا وقت کافی برای بررسی روزانه ی بازار و یا بررسی بازه های زمانی منظم را دارم یا نه؟
بنابراین اگر شما جزء افرادی هستید که در باره ی بورس اطلاعات کمی دارید، یا وقت کافی برای بررسی بازار ندارید؛ توصیه ی ما انتخاب روش دوم (روش غیر مستقیم است) ومناسبترین راه برای سرمایه گذاری با ریسک کمتر، صندوق های سرمایه گذاری واستفاده از سبد گردانی است، وبرای اینکارفقط کافی است که یک کارگزار خوب برای خود انتخاب کنید.
مفاهیمی که باید با آنها آشنا باشید:
بازار: هنگامی که شرایطی برقرار شود که بین فروشنده وخریدار رابطه برقرار شود ومعامله ای انجام گیرد، بازار تشکیل شده است.
بورس: نهاد سازمان یافته ای است، که رکن اساسی در بازار محسوب میشود.
بورس کالا (کامودیتی): دراین بورس تعداد زیادی از فروشندگان کالاهای خود را عرضه می کنند که پس از کارشناسی وقیمتگذاری توسط کارشناسان، به خریداران ارائه میشوند. کالاهای پتروشیمی، کشاورزی، فلزات و … در رینگ های معاملاتی مربوط به خودشان در بورس کالا معامله میشوند. در بورس کالا اصولا مواد خام و مواد اولیه مورد معامله قرار میگیرد، مثلا بورس نفت، بورس گندم.
بورس ارز: خرید و فروش پولهای خارجی در این نوع بورس صورت می گیرد، البته در ایران این نوع بورس فعال نیست ولی سالهاست که صحبت از فعال شدن این بازار در آینده ای نزدیک انجام میشود.
بورس اوراق بهادار: در ایران به بازار خرید و فروش اوراق بهادار که به طور رسمی و دائمی در محلی ثابت تشکیل می شود، بورس اوراق بهادار گفته می شود؛ و دارائی هایی مانند سهام اوراق مشارکت مورد معامله قرار می گیرد.
کارگزاران: این نهاد در حقیقت واسط بین خریداران و فروشندگان به داد و ستد می پردازد و در مقابل این کار درصدی از ارزش ناخالص معامله را به عنوان کارمزد کارگزاری دریافت می کند.
سایت کدال: سامانه ی جامع اطلاع رسانی ناشران اوراق بهادار است که درنظارت سازمان بورس واوراق بهاداراست واین سایت برای حمایت از سرمایه گذاران وبا هدف ساماندهی تشکیل شده است.
مشاوران سرمایه گذاری: نهادهایی هستند که به اشخاص یا نهادهای دیگر، در زمینه ی ارزشگذاری اوراق بهادار، مشاوره می دهند.
مزایای سرمایه گذاری در بورس:
۱- برای سرمایه گذاری در بورس نیاز به سرمایه ی زیادی نیست (حداقل خرید سهام در سیستمهای معاملات آنلاین ۱۰۲ هزارتومان است)
۲- سرمایه ی شما به راحتی قابل نقد شدن است (به آسانی می توانید سهام خود را بفروشید و کارگزار ۲ روز بعد مبلغ حاصل از فروش سهام را به حساب شما واریز می کند)
۳- فرق نمی کند کجای دنیا باشید فقط کافیست با یک کامپیوتر به اینترنت وصل شوید و معاملاتتان را از طریق پلتفرمهای متنوع انجام دهید.
۴- اگر سهام درستی را انتخاب کرده باشید می تواند برای شما منابع مالی خوبی را ایجاد کند.
بورس برای چه کسانی مناسب است؟
- کسانی که پس اندازی دارند که فعلا نیازی به آن ندارند.
- افرادی که صبوری بیشتری دارند ومی خواهند سودی بیشتر از بانک به دست بیاورند.
- کسانی که اعتماد به نفس داشته وبرای رسیدن به هدف وقت وانرژی می گذارند.
- آینده مالی برایشان مهم است ومی خواهند در پروسه ی زمانی بیشتر سود بیشتری کسب کنند.
- افرادی که می توانند احساساتشان را کنترل کرده و با خونسردی عمل می کنند.
بورس برای چه کسانی مناسب نیست؟
- نداشتن زمان کافی روزانه
- نداشتن تحمل زیان احتمالی
- افرادی که به فکر درآمد ثابت ماهانه هستن
- افرادی که می خواهند در مدت کوتاه ثروتمند شوند
نکات بسیار مهم در بازار بورس:
۱- اولویت شما در بورس باید حفظ سرمایه و اولویت بعدی حفظ سودهای قبلی و اولویت سوم سود کردن باشد.
۲- بازار همیشه مثبت و رو به رشد نیست همیشه خود را برای زمانی که بازار منفی میشود آماده کنید.
۳- از تجربیات دیگران استفاده کنید.
۴- عواملی مثل ترس و طمع و سایر احساسات باید کنترل شود و منطقی تصمیم گرفته شود.
چرا برای سرمایه گذاری بورس را انتخاب کنیم؟
همه ی ما به دنبال این هستیم که پول وسرمایه ی مازاد بر نیازمان را در جایی سرمایه گذاری کنیم که علاوه براینکه سودی به دست میاوریم مورداعتمادمان نیز باشد ودیگر اینکه هر وقت نیاز داشتیم بتوانیم آن را سریع نقد کنیم.
از فواید بورس برای سرمایه گذاران بیشتر بدانید:
الف – ایجاد درآمد: که مهمترین هدف یک سرمایه گذار است وبورس به دو طریق این مسئله را عملی می کند یکی پرداخت سود نقدی ناشی از فعالیت شرکت ها ودیگری کسب درآمد از افزایش قیمت سهام . (در این مورد باید سهام شرکتهایی را انتخاب کنیم که مدیرانشان فعالیت های مفید و اثربخش تری دارند و برای سهامداران سود بیشتری را رقم می زنند)
ب- قابلیت نقد شوندگی: فرض کنید فردی با خریدن ماشین، زمین، واحد مسکونی سرمایه گذاری کرده باشد ، تبدیل هر کدام از اینها به راحتی انجام نمی گیرد وزمانی طول میکشد تا فرد بتواند آنها را نقد کند.
ج- اطمینان از محل سرمایه گذاری وشفافیت بازار: با توجه به فعالیتهای بورس که با نظارت سازمان بورس واوراق بهادار انجام می گیرد وشرکتهای بورسی موظف هستند که اطلاعات خود را به طور مرتب در اختیار خریداران وفروشندگان قرار دهند، این امر موجب شفافیت بازار شده واطمینان وآسودگی خاطر برای سرمایه گذاران فراهم می کند.
د- هدایت سرمایه گذاران به سمت سرمایه گذاری هدفمند و متمرکز.
ه- استفاده از پس اندازهای کوچک و خرد افراد در سرمایه گذاریهای بزرگ.
و- ایجاد بازارهای دائمی و مستمر برای سرمایه گذاران.
آموزش پیشرفته بورس:
حال اگر بر کلیات بورس و مفاهیم بورس تسلط پیدا کرده اید زمان آن رسیده که با مفاهیم پیشرفته تر آن آشنا شوید.
تحلیل تکنیکال: در تمامی بازارهای بورس، فارکس و … به تحلیل کردن نمودار سهام، ارز، کالا یا … و تحلیل روندهای قیمتی بر اساس چارت و نمودار آن ها، تحلیل تکنیکال گفته میشود. با بررسی تاریخچه و نمودار قیمتی میتوانید الگوهای ثابتی در صعود یا نزول قیمت های هر چیزی پیدا کنید و علم تکنیکال به بررسی دقیق این الگو ها و روند ها میپردازد.
اما بعد از یادگیری مفاهیم اولیه تکنیکال باید به دنبال مفاهیم پیشرفته تکنیکال بروید. مفاهیمی مانند استفاده از از الگوهای RSI، ایچیموکو، میانگین متحرک، MACD، واگرایی ها و … که به شما در سیگنال های خرید و فروش سهام کمک خیلی زیادی میکنند.
تحلیل بنیادی: در تحلیل بنیادی اعتقاد بر این است که ارزش ذاتی و حقیقی اوراق بهادار را می توان با مطالعه و بررسی مواردی مانند محصولات، سود ها، مدیریت، فروش و صورت های مالی شرکت ها و صنایع و سایر عوامل بنیادی بدست آورد. تحلیلگران تکنیکال، تحلیلگران بنیادی را به خطا رفتن متهم نمیکنند. با این حال، اعتقاد دارند که تحلیلهاي بنیادی روشهاي طولانی و دشوار هستند. در تحلیل بنیادي سرمایه گذاران ابتدا اقتصاد خرد و کلان و بازار را به عنوان یک کل، تحلیل و بررسی می کنند تا بتوانند زمان مناسب براي سرمایه گذاری را شناسایی کنند. سپس به تحلیل صنایع یا بخشهایی از اقتصاد می پردازند که داراي چشم انداز آتی مناسبی هستند. در نهایت اگر تحلیلگر به این نتیجه برسد که زمان سرمایه گذاری مناسب است و صنایع مناسبی با بازده بالایی در چرخه اقتصاد فعالیت میکنند به تحلیل شرکتها میپردازد و پیشنهاد خرید و فروش سهمی را می دهد.
ویدیو آموزش تحلیل بنیادی مقدماتی
حال به سراغ مفاهیم پیشرفته تحلیل بنیادی مانند نسبت های مالی و صورت جریان وجوه نقد میرویم:
ویدیو آموزش تحلیل بنیادی پیشرفته
هر سوالی در رابطه با بورس دارید از ما بپرسید:
دیدگاه
18 دیدگاه
به نظر شما تحلیل تکنیکال مهمتر است یا بنیادی؟
هر دو نوع تحلیل میتوانند مهم و تاثیر گذار باشند اما در بازار بورس ایران تحلیل بنیادی معمولاً وزن بیشتری از رفتار تکنیکالی معامله گران دارد.
نظر شما درباره آموزش بورس با شرکت در کلاس های آموزشی کارگزاری آگاه چیست؟ خانه سرمایه چطور؟
هر دو آموزشگاه معتبر هستند و کلاس های با کیفیتی برگزار میکنند.
در حال حاضر و با توجه به رشد اخیر بازار بورس، آیا باز هم پیشنهاد میکنید در بورس سرمایه گذاری کنیم؟
در صورتی که بازه زمانی سرمایه گذاری شما بالای ۱ سال پیشنهاد میکنیم این کار را انجام دهید.
بورس برای سرمایه های مازاد بسیار خوب است.
کاش منم یادمی گرفتم هرچی مقالات روخوندم متوجه نشدم چجورمیشه واردبازاربورس شدوسهام خریدوفروش کرد واینکه توشهرمابازاربورس نیست چکارکنیم
آموزشگاه پارسیماژ سمت ولیعصر هست .کلاساش حرف نداره . من رفتم خیلی راضیم . کلا خیلی ساده و کاربردی توضیح میدن . چرت و پرتای تضافی تحویل آدم نمیدن که وقتو پر کنن. شمارشم اینه هرکی خواست زنگ بزنه بره ما رو هم دعا کنه
۸۸۹۰۳۰۸۱
سلام این کلاسایی ک گفتین تو تهرانه؟
بله در همه شهرهایی هم که شعبه آگاه هست کلاس ها برگزار میشه.
در صورتی که کد بورسی مان را فراموش کرده باشیم باید چه کنیم؟
برای راهنمایی در این مورد به لینک زیر مراجعه نمایید:
فراموشی کد بورسی و بازیابی آن
سلام ایا با کد معاملاتی میتوان در بورس سرمایه گداری کرد
و ایا کد معاملاتی با کد بورسی تفاوت دارد ؟
سلام بهنام عزیز
همان است و نفاوتی ندارند
سلام
ونوین اواسط اردیبهشت افزایش سرمایه داشت با کارگزازی اگاه تماس گرفتم گفت تغییر ناظر بزن اما متاسفانه تاکنون تو پرتفوی نیومده چکار کنم ؟
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید
سلام
سپاسگذاریم
نظر بدهید