برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

ترفندهای بازیگران سهام در بورس چگونه است؟

برای حظور فعال و توام با سود در بازار بورس ایران، حتما باید ترفندهای بازیگران سهام را بشناسید تا بدانید در شرایط مختلف بازار بورس، بازیگران و بازیگردانان سهم های مختلف در بورس، چگونه مدیریت می کنند و یا حتی چگونه جهت دهی هایی را به سهامداران خرد و معمولا بی تجربه می دهند. وقتی ترفندهای بازیگران سهام های مخلتف را بدانید، متوجه خواهید شد که در هر نزولی نباید فروشنده باشید و در هر صعودی نباید زندگی تان را بفروشید و به بازار بورس بیاورید! پس اگر شناسایی ترفندهای بازیگران سهام به زبان ساده برای شما هم مثل من جذابیت دارد، حتما تا انتها با کد بورسی همراه بمانید و مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.

ترفندهای بازیگران سهام

همانطور که می دانید، هر سهمی در بازار سرمایه ایران یک یا چند بازیگر فعال دارد که به صورت معمول حقوقی های آن شرکت با توجه به سیاست های خود مبنی بر به دست آوردن سود حداکثری در تلاشند در مقاطعی با قیمت سهام، به آن شکلی که دوست دارند بازی کنند و این کار را در نهایت دقت و ظرافت پیش می برند تا نهاد ناظر نیز آن ها را به دستکاری در معاملات متهم نکند و از طرف دیگر نیز سهامداران خرد هم فریب اردهای ترس یا ترغیب آن ها را در تابلوی معاملات شرکت مذکور خورده و هیجانی برای فروش یا خرید سهام مذکور اقدام نمایند تا بازیگر به هدف خود که بالا یا پایین بردن قیمت سهام است، برسد.


درصورتی که تمایل دارید تا از خدمات ۲۵ درصد تخفیف کارمزد در بورس، سرمایه گذاری بر روی حق تقدم و یا فروش آن و …  بهره مند شوید میتوانید از طریق لینک زیر اقدام به ثبت نام نمایید. 

دریافت کد بورسیسریع و رایگان


به صورت معمول بازیگران سهم شرکت ها به اصول تحلیل تکنیکال تسلط دارند و قیمت سهم را به صورتی در یک بازه زمانی حرکت می دهند که در مناسبت های خاص، قیمت سهام یادشده به هدف های مدنظر بازیگر سهم برسد. آن ها به صورت معمول به ارزش ذاتی فعلی یا ارزش ذاتی آتی سهم واقف اند و قیمت سهم را در یک بازه زمانی که برای خودشان مشخص است، حرکت می دهند و سهامداران خردی که از همه جا بی خبر است، سهم مذکور را با توجه به شایعات می خرند، بعضا از رفتار معکوس سهم با آنچه انتظار داشته اند، تعجب خواهند کرد. برای مثال آن ها با توجه به گزارش خوی که یک شرکت از عملکرد خود منتشر کرده، به سرعت برای خرید سهم مذکور اقدام می نمایند، ولی در نخستین روز معاملاتی با صف فروش سهم مذکور روبرو می شوند که این اتفاق با آنچه آن ها انتظار داشته اند، تناقض دارد.

۱) حجم نمایشی فریبنده

تحت شرایطی که با سفارش های معامله ای که تنها یک ریال با هم فاصله دارند هم روبرو شدید، احتمال این که بازیگر سهم قصد کنترل قیمتی سهم را در آن محدوده قیمتی داشته باشد، زیاد است. بازیگر سهم هم به ابزار سفارش فروش یا خرید با نمایش حجم نمایشی دسترسی دارد و امکان دارد تعداد ۱۰ هزار سهم در سیستم معاملات به عنوان حجم فروش نمایش داده شود ولی در پشت این عدد، ۳۰ هزار سهم برای فروش وجود داشته باشد.

جالب است بدانید که به صورت معمول این رویداد وقتی اتفاق می افتد که بازیگر سهم می خواهد سهامی را در کف قیمتی جمع آوری کرده در قیمت های به مراتب بالاتر بفروشد، از همین روی به منظور جلوگیری از انصراف سهامداران جدید برای خرید سهم از او، مباردت به استفاده از حجم های کوچک برای فروش سهام می کند، به این خاطر که استفاده از حجم سنگین برای فروش، به صورت معمول خریداران را از خرید آن سهم منصرف می کند؛ البته این موضوع در شرایط نرمال و عادی بازار صادق است و زمانی که سهمی با اقبال هیجانی بازار روبرو می شود، سهامداران تازه وارد با هر قیمتی تا سقف قیمتی خواهان خرید سهم مورد نظر هستند.

۲) اردر ترس

اردر ترس یکی از ابزارهایی است که تعداد زیادی از بازیگران به منظور ترساندن سهامداران خرد و ترغیب آن ها برای فروش سهامشان از آن بهره می گیرند؛ در این روش به صورت معمول بازیگر سهم با سفارش های سنگین فروش در سمت عرضه ظاهر می شود و از آن جا که سهامداران خرد قدرت خرید آن تعداد از سهم را ندارند، بدین وسیله جلوی افزایش قیمت سهم را خواهد گرفت و در ادامه در سمت دیگر با کدهای گوناگون حقیقی یا حقوقی به انتظار طعمه هایی می نشیند که از روند فرسایشی سهم خسته شده اند و به طور هیجانی سهم ارزشمند خود را به فروش می رسانند و این گونه برای جمع آوری سهم از دست سهامداران خرد اقدام می نماید.

۳) خالی کردن در صف خرید

خالی شدن صف خرید در سقف قیمتی هم یکی دیگر از ترفندهای بازیگران سهام به حساب می آید که معمولا برخی سهامداران در رویارویی با آن وحشت می کنند و برای فروش سهم خود در سقف قیمتی اقدام می کنند ولی در بسیاری از موارد این بازیگر سهم است که با هماهنگی با کدهای دوست برای خالی کردن صف خرید در سقف قیمتی اقدام کرده تا از این طریق بعضی سهامداران را از طمع فروش در سقف قیمتی روز معاملاتی بعدی منصرف نماید و آن ها را بترساند و وادار به فروش در سقف قیمتی همان روز می کند و در عین حال در این شرایط شاهد کاهش قیمتی سهم هم نخواهیم بود، به این خاطر که کدهای دوست نیز در سقف قیمتی خریدار سهام هستند تا قیمت پایانی سهم مورد نظر تقویت گردد.

حتما بخوانید : بازیگر سهم در بورس | بازیگران بورس چه کسانی هستند؟


بدین صورت توصیه به نگهداری سهم خواهد شد، به این خاطر که بازیگر می خواهد قیمت سهم مورد نظر را در روزهای آینده باز هم افزایش بدهد و تنها درصدد خالی کردن سهم از تعداد بیشتری از سهامداران خرد است. در نهایت می بایست گفت بازیگر فعال به نقدشوندگی آن سهم کمک خواهد کرد و چنانچه در بیشتر اوقات با ترفندهای خاص خود برای کنترل قیمتی اقدام می کنند هم به دلیل رعایت دستورالعمل هایی است که از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار به شرکت ها اطلاع داده شده تا از رشد یا افت بیش از اندازه قیمت سهام جلوگیری نمایند و تنظیم قیمت سهم با توجه به ارزش ذاتی آن در هر مقطع زمانی، به صورت معمول بر عهده بازیگر هر سهم خواهد بود.

ترفندهای بازیگران سهام در بورس

روانشناسی بازار سرمایه و آموزش تابلوخوانی در بورس شما را در تصمیم گیری های خرید و فروش به موقع یاری می کند و توصیه بر این است که چنانچه قصد خرید سهمی را دارید، در ابتدای امر و برای مدتی رفتار و روند سفارش گذاری در سهام مورد نظر را دنبال کنید تا شناخت بیشتری از عملکرد بازیگر سهم مذکور کسب کنید و در ادامه برای ورود به سهم اقدام نمایید، به این خاطر که امکان دارد ورود نامناسب به یک سهم موجب خواب سرمایه شما به صورت بلندمدت شود.

۴) صف های فروش صوری

یکی از بدترین کابوس های سرمایه گذاران خرد بورس در کشور ایران، مواجه شدن با صف فروش است که در ظاهر این طور به نظر می آید که خریداری برای خرید آن سهم در کف قیمتی وجود ندارد و این ترس وجود دارد که در روز معاملاتی بعدی، سهامدار خرد مجبور باشد تا با ۵ درصد پایین تر از قیمت کف امروز سهم را بفروشد که این امر چنانچه برای روزهای متوالی رخ دهد، ضرر سنگینی را برای او به همراه خواهد داشت و به صورت معمول بسیاری از سهامداران خرد بر این باورند که اسیر صف های فروش نشوند و سریعا سرمایه خود را از کاهش قیمت نجات دهند و به همین دلیل برای فروش هیجانی اقدام خواهند کرد که این فروش ها به سهام های خوب و سرمایه گذاران منطقی نیز آسیب های جبران ناپذیری را وارد خواهد کرد.

جالب است بدانید بازیگر تعداد زیادی از سهام شرکت ها با استفاده از ایجاد صف های فروش تقلبی که فروشنده واقعی در کف قیمتی پیدا نمی شود، ابتدا بذر شک و ترس را در دل سهامداران خرد می کارند و در ادامه آن ها را به فروش سهام خود در صف فروش ترغیب می نمایند، به یکباره سفارش های صوری که خود برای ایجاد ترس در سیستم معاملات قرار داده بود، لغو می کند تا سفارش های فروش واقعی سهامداران خرد به ابتدای سرخط معاملات برسد و پس از این اتفاق بازیگر سهم یا گروهی که با او هماهنگ هستند، برای خرید سهام ارزشمند عده ای سهامدار هیجان زده و وحشت زده را در کف قیمتی اقدام می نمایند.

حتما بخوانید : تابلو خوانی بورس و آموزش تکنیک های معاملاتی به وسیله تابلوخوانی


بارها و بارهای دیده اید که سهم شما در صف فروش قرار می گیرد و به یکباره بی آنکه سهمی خرید و فروش گردد ، چندین هزار یا حتی چندین میلیون از صف فروش کم می شود!! در این زمان مطمئنا باید این احتمال را بدهید که بازیگر سهم در حال بازی روانی با سهامداران خسته و وحشت زده سهم است و خیلی زود روند صعودی سهم با اراده همان بازیگر شروع می شود و او تنها با سو استفاده از شرایط مترصد جمع کردن سهم به قیمت مورد نظر خود است.

۵) فرصت طلبی حقوقی ها برای جمع کردن سهم

دلیل این اتفاق واضح است، به این خاطر که بازیگران سهم های گوناگون به صورت معمول دنبال جمع کردن سهام ارزشمند شرکت مذکور در کم ترین قیمت و از دست سهامداران خرد و ناآگاه هستند و با توجه به قدرتشان که از تعداد سهام زیاد آن ها در سهم نشئت گرفته است، توانایی این را دارند که با صحنه سازی و ایجاد رعب و وحشت در دل سهامداران مبتدی، قیمت سهم را تا حدی کاهش دهند تا حد ضرر این عده از سهامداران فعال شده و مجبور شوند از سهم خارج شوند و بازیگر سهم هم خوشحال از این که در کف قیمتی توانسته سهام شرکت را از چنگ سهامداران خرد در بیاورد و سود خوبی در آینده نزدیک به دست خواهد آورد.

بعد از اطمینان یافتن از این که به اندازه کافی سهامداران خرد را از لیست سهامداران شرکت خارج کرده، یکباره دست از عرضه های آبشاری بر می دارد و اینبار در طرف خریدار وارد صحنه می شود و با توجه به این که بسیاری از سهامداران خرد سهام خود را فروخته اند، برای چند روز، قیمت سهم مذکور را افزایش می دهد و در طول مسیر نیز در سقف قیمتی به تعداد محدود، برای عرضه و فروش سهام به خریداران جدید اقدام می نماید و از این طریق، سود مناسبی را عاید مجموعه خود می کند و یا قیمت سهم شرکت را در محدوده خاصی کنترل می کند.

۶) رنج منفی کشیدن

رنج منفی کشیدن هم یکی دیگر از ترفندهای بازیگران سهام در بورس به منظور ایجاد ترس در دل سهامداران فعلی سهم و ترغیب آن ها به فروختن سهم به حساب می آید. به احتمال زیاد شما نیز با این شرایط روبرو شده اید که سهم مورد نظرتان در یک روند صعودی در یک بازه زمانی از زمان انجام معاملات قرار گرفته و نزدیک به سقف قیمتی شده است، ولی به یکباره با فروش آبشاری بازیگر سهم، قیمت سهم به محدوده منفی و یا صفر تابلو باز می گردد که این مورد وقتی اتفاق خواهد افتاد که بازیگر سهم قصد کنترل کردن قیمت سهم و جلوگیری از بالا رفتن هیجانی را داشته باشد.

حتما بخوانید : بازارگردانی در بورس | بازارگردانی چیست و به چه منظور انجام می پذیرد؟


این را در خاطر داشته باشید که در در زمان رویارویی با این اتفاق باید در مورد تصمیم به خرید سهم بررسی های بیشتری انجام دهید، به این خاطر که به نظر می رسد بازیگر سهم تمایلی به افزایش قیمت سهم در آن مقطع زمانی ندارد و در روزهای آینده نیز می توانید با قیمتی پایین تر سهم مورد نظر خود را بخرید.


همان طور که در ابتدای مطلب قول دادیم، در این مطلب ۶ مورد از ترفندهای بازیگران سهام در بازار بورس ایران را مورد بررسی قرار دادیم. 

همچنین اگر دوست دارید اصول سرمایه گذاری بلند مدت در بورس را یاد بگیرید، این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.

برای دوستانتان بفرستید: