خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی – بهترین کتاب برای سرمایه گذاران در بورس
بسیاری از تازه واردان و سرمایه گذاران در بازار بورس به دنبال منبعی برای یادگیری مبانی بورس و روش های درآمدزایی و کسب سود هستند. این افراد کلاس های فراوانی را می روند و مقالات زیادی را مطالعه میکنند و از افراد زیادی مشاوره می گیرند ولی بیشتر تحت تاثیر شایعات، کانال های تلکرامی و پیج های اینستاگرامی قرار می گیرد و تحت تاثیر هیجانات کاذب افراد سودجو، دست به خرید و فروش هایی غیر منطقی خواهد زد که می تواند ضرر های جبران ناپذیری را برای وی به همراه داشته باشد. این فرد اگر از ابتدا خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی را مطالعه کند و یا به صورت کامل کتاب تحلیل تکنیکال مورفی را بخواند، دیگر تحت تاثیر هیچ چیز و هیچ کس قرار نخواهد گرفت و خود به تنهایی قادر به تحلیل، بررسی، ارزش گذاری، تعیین نقاط مناسب برای ورود و خروج به سهم و … خواهد بود و در واقع این خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی می تواند، سال های آینده زندگی این فرد را از لحاظ مالی تضمین نماید. در همین راستا به عنوان یک سرمایه گذار بازار بورس که این کتاب را خوانده ام، به شما هم پیشنهاد میکنم اگر وقت لازم برای خواندن کتاب اصلی را ندارید، حداقل خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی رو در این مطلب آموزشی بخوانید و مطمئن باشید که در انتهای مطالعه این مقاله که شاید حتی ۱۵ دقیقه بیشتر هم وقت نیاز نداشته باشد، قطعا از این که این مطلب راهنمای بورسی را مطالعه کرده اید، پشیمون نخواهید شد.
خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی
اگر با بورس آشنایی داشته باشد، امکان ندارد اسم کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی را نشنیده باشید. جالب است بدانید که از بین ده ها کتابی که در زمینه آموزش تحلیل تکنیکال و بورس نوشته شده است، کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه نوشته جان مورفی نه به انتخاب مترجمین بلکه به انتخاب فعالان بازار بورس ، بهترین کتاب آموزش تحلیل تکنیکال به شمار میرود و برای اثبات این ادعا هم می توانید به این موضوع توجه داشته باشید که این کتاب به مدت ۱۰ سال در بین پرفروش ترین کتاب های آموزشی در حوزه سرمایه گذاری در بازارهای بورس اوراق بهادار بوده است و به چندین و چند زبان دنیا هم ترجمه شده است که خود نشان از اعتبار این کتاب در کشورهای مختلف دارد.
شایان ذکر است که یاد گرفتن اصول و آموزشات کلی مطرح شده در این کتاب می تواند راهگشای فرآیند انجام سرمایه گذاری های سودده در بازارهای مالی مختلف باشد که ما در این مطلب تحت عنوان خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی سعی داریم به مهم ترین این موارد اشاره داشته باشیم. به این موضوع توجه داشته باشید که اگرچه نرم افزارهای بسیاری، کار بررسی و تحلیل نمودارها را به عنوان رکن اصلی تحلیل تکنیکال انجام می دهد، ولی واقعیتی که نمیشه از آن چشم پوشی کرد این است که تحلیل از هر نوعی که باشد یک فرآیند ذهنی به حساب می آید و هیچ کامپیوتری حداقل الآن نمی تواند به اندازه یک معامله گر تحلیل نماید. شما عزیزان با مطالعه خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی ، قادر خواهید بود زبان بازار بورس را بهتر و عمیق تر درک کنید و با مطالعه و بررسی نمودار رفتارهای قیمت از زمان پیشی بگیرید.
این موضوع را هیچ موقع از یاد نبرید که شرط بقا در بازار های سرمایه و مالی این است که در جهت درست بازار حرکت نمایید و خرید و فروش های خود را در بهترین قیمت و بهترین زمان انجام دهید تا بیش ترین سود نصیب شما شود. شاید از دور آسان به نظر آید، ولی این کتاب و کتب بسیاری که در حوزه تحلیل تکنیکال و حتی تحلیل بینادین سهم ، فعالیت دارند و بسیاری از مقالات و سایت ها در حقیقت در پی آموخت همین جمله به سرمایه گذاران هستند تا “در جهت درست بازار معامله داشته باشند”. در ادامه فهرست کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی رو خدمتتون عرض می کنیم، سپس به توضیحی کوتاه از تحلیل تکینکال در بازار سرمایه خواهیم پرداخت و بعدش به خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی می پردازیم :
فهرست کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی
- فلسفه تحلیل تکنیکال
- نظریه داو
- ساختار انواع نمودار
- مفاهیم مقدماتی روند
- الگوهای مهم برگشتی
- الگوهای ادامه دهنده
- حجم معاملات
- نمودارهای بلند مدت
- میانگین های متحرک
- اسیلاتورها
- نمودار نقطه و رقم
- نمودارهای شمعی ژاپنی
- نظریه موج الیوت
- چرخه های زمانی
- کامپیوترها و سیستم های داد و ستد
- مدیریت مالی و تاکتیک های معامله
- شاخص های بازار سرمایه
- جمع بندی مباحث
- پیوست ها
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی شیوه ای به منظور پیش بینی قیمت ها در بازار به وسیله مطالعه وضعیت گذشته بازار می باشد، یعنی این که در تحلیل تکنیکال بر این باوریم که تاریخ دوباره تکرار خواهد شد. در تحلیل تکنیکال به وسیله بررسی تغییرات و نوسانات قیمت و حجم معاملات در کنار عرضه و تقاضا می توان وضعیت قیمت ها را در آینده کوتاه مدت و حتی میان مدت به خوبی پیش بینی کرد. این شیوه تحلیل در بازار ارزهای خارجی، بازارهای بورس اوراق بهادار و بازار طلا و دیگر فلزات گران بها نیز کاربرد بسیاری دارد و تنها مختص بازار بورس ایران نیست و یا بازار بورس های جهانی نیست و زمینه های استفاده آن در تمامی بازارهای مالی فعال در دنیاست و همین موضوع است که بحث یادگیری تحلیل تکنیکال را به عنوان پایه در تمام بازارهای مالی در میان افراد حائز اهمیت کرده است، چرا که شما از دانش خود در این زمینه، قادرید برای تحلیل روند قیمت طلا، بیت کوین، بورس های جهانی، ارزهای خارجی و … استفاده نمایید. به عنوان مثال چندی پیش ما در همین سایت به تحلیل تکنیکال قیمت دلار پرداختیم و این نشان از کاربردی بودن این دانش در تمامی بازار های مال به حساب می آید.
این را در نظر داشته باشید که تحلیلگران تکنیکال ارزش ذاتی اوراق بهادار را محاسبه نخواهند کرد، ولی در عوض از نمودارها و سایر ابزارهای مالی برای شناسایی الگوهایی که می تواند روند آینده سهم را پیش بینی نماید، استفاده می کنند. جالب است بدانید که این نوع تحلیل با استفاده از مطالعه رفتار و حرکات قیمت و حجم معاملات سهام در گذشته و تعیین قیمت و روند آینده سهم، امکان پذیر خواهد بود. تغییرات قیمت سهم با استفاده از پیشینه تاریخی و نمودار به وسیله تحلیلگران فنی یا همان تکنیکال مورد ارزیابی قرار می گیرد. استفاده از این شیوه تحلیل بیشتر مورد استقبال سفته بازان است که بدین وسیله قصد دارند تا بازده مورد نظر خود را در هنگام بالا رفتن قیمت سهم افزایش دهند. در حقیقت می توان گفت که سرمایه گذاران با دیدگاه کوتاه مدت از این شیوه بیشترین بازده را دریافت خواهند کرد.
درصورتی که تمایل دارید تا از خدمات ۲۵ درصد تخفیف کارمزد در بورس، مشاوره خرید … بهره مند شوید میتوانید از طریق لینک زیر اقدام به ثبت نام نمایید.
در انتهای این بخش باید گفت که تحلیل تکنیکال با سنجش قیمت های اخیر و حجم معادلات سهم مورد نظر، روند احتمالی آتی قیمت را پیش بینی خواهد کرد. گفتنی است که این تحلیل ها بر اساس استفاده از نمودار و رابطه های ریاضی و هندسی بنا شده است تا با استفاده از آن ها، روندهای کوچک و بزرگ سهم در آینده و با توجه به گذشته سهم به دست آید. به همین خاطر فرصت های خرید یا فروش از راه محاسبه محدوده نوسانات بازار تعیین خواهد شد. به بیانی دیگر تحلیل تکنیکال فرایند بررسی قیمت های تاریخی سهام در کوششی به منظور مشخص کردن قیمت های احتمالی آینده است.
فرآیند انجام تشخیص روند آتی سهم از طریق قیاس بین روند انتظاری قیمت جاری با حرکت قیمت تاریخی قابل قیاس صورت می پذیرد تا نتیجه قابل انتظار و منطقی از روند سهم پیش بینی شود. امکان دارد کارشناسان سنتی این پروسه را به عنوان یک واقعیت بدین شکل تعریف نمایند که تاریخ خودش را تکرار خواهد کرد، حال آن که دیگران به این گفته کفایت می کنند که باید از گذشته درس بگیریم برای استفاده در آیند.
به عنوان آخرین تعبیر خدمتتان بگوییم که تحلیل فنی دانشی تجربی محسوب می شود که در طول زمان تکامل زیادی یافته است و افراد بسیاری در رشد و هدایت آن ایفای نقش کرده اند که جان مورفی هم یکی از این افراد است که با نگارش کتاب خود با عنوان تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه ، تحول بزرگی در زمینه تکنیکال ایجاد کرد. البته این را بدانید که بی شک پایه های تحلیل تکنیکال که امروز به صورت گسترده در تمامی کشور ها و بازارهای مالی دنیا مورد استفاده قرار می گیرد، به وسیله بررسی ها و نتیجه گیری های چارلز داو بیان گذاری شده است که در فصل دوم همین کتاب هم به صورت کامل به نظریات داو در خصوص با بازار سرمایه و تحلیل تکنیکال پرداخته شده است.
۱۰ بخش مهم از کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی
روندهای برتر را تعیین کرده و در راستای آن عمل کنید
جالب است بدانید که از نظر جان مورفی سه مدل روند را می توان برای قیمت متصور بود : صعودی، نزولی و خنثی. تعیین کردن این که یک سهم یا شرکت در چه روندی قرار دارد و روند برتر کدام است از بیشترین اهمیت را در بحث تکنیکال دارد. چنانچه با تشخیص نادرست روند، به خرید و فروش بپردازید، ضرر کردن شما امری محتمل خواهد بود. روندها را تعیین کنید و در ادامه آن ها را دنبال کنید. اطمینان بیابید که در جهت روندها خرید و فروش خود را انجام می دهید.
چنانچه قصد دارید یک سهم را بخرید، این خرید بایستی در قیمت پایین و درروند صعودی باشد. در ضمن چنانچه قصد فروش یک سهم را دارید بایستی آن را در قیمت بالا و روند نزولی به فروش برسانید تا بیشتری سود عایدی شما باشد. در قانون تکنیکال جان مورفی چنانچه شما کوتاه مدت معامله می کنید، نمودار روزانه یا طی روز باید مورد استفاده قرار گیرد و چنانچه میان مدت خرید و فروش دارید، بهتر است از نمودار روزانه یا هفتگی کمک بگیرید. این را در نظ رداشته باشید که به صورت کلی اگر به هر روش کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت خرید و فروش دارید، از نمودارهای دارای بازه بلندتر روند را تعیین کنید. سپس از نمودارهای کوچک تر جهت تعیین زمان بندی مناسب برای معامله کمک بگیرید.
به ترسیم روندها بپردازید
می توان گفت که روند، جهت حرکت قیمت در بازار مشخص خواهد کرد. روندها را از نظر بازه زمانی می توان به سه گروه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم بندی نمود. یک روند کوتاه مدت قادر است بین چند دقیقه تا ۳ هفته باشد، روند میان مدت را می توان ۳ هفته تا ۳ ماه در نظر گرفت و یک روند بلند مدت می تواند بیش از ۳ ماه یا حتی ۵۰ سال باشد. در واقع هر روند می تواند جزئی از روند بزرگ بعدی به حساب آید. به عنوان مثال در دل یک روند بلند مدت، می تواند چندین روند میان مدت قرار گرفته باشد و همین طور در دل یک روند میان مدت می تواند چندین روند کوتاه مدت متصل به هم قرار گرفته باشد.
نمودارها را تحلیل و بررسی کنید، قادر خواهید بود تحلیل نمودارهای قدیمی شرکت ها را مورد استفاده قرار دهید و بعد درست یا غلط بودن تشخیص روند رو مورد ارزیابی خود قرار دهید. سعی کنید در ابتدا و برای تشخصی روند کلی سهم، نمودارهای بلند مدت را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید. تحلیل تکنیکال یک نمودار کوتاه مدت از بازار می تواند بعضا گمراه کننده باشد، پس حتی اگر در روند های کوتاه مدت معامله می کنید، روندهای میان مدت و بلند مدت را در نظر داشته باشید.
چرخش ها را در تحلیل تکنیکال یاد بگیرید
در واقع باید اندیکاتورها را دنبال کنید، بخاطر این که در شناخت سهامی که معاملات بیش ازحد را تجربه کرده اند، بسیار کمک کننده خواهد بود. نوسانگرها اکثرا به ما هشدار خواهند داد که یک بازار بیش از حد صعود یا نزول کرده است و به زودی تغییر روند حاصل خواهد شد. یکی از اندیکاتورهای مرسوم در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور rsi به حساب می آید که استفاده از آن در بین تحلیلگران بسیار مرسوم است و نوسانگر (اندیکاتور) مورد علاقه جان مورفی نیز به شمار می آید. این اندیکاتور بین مقیاس ۰ الی ۱۰۰ فعالیت دارد که در آن خط های ۳۰، ۵۰ و ۷۰ رسم می شوند.
البته توجه داشته باشید که این رقم ها ثابت نیست و بین تحلیل گران متفاوت خواهند بود، اما تاکید جان مورفی همواره بر روی این ۳ خط بوده است. شکستن خط ۷۰ رو به بالا بیانگر هیجان در خرید است و موقع فروش سهم خواهد بود. همچنین شکستن خط ۳۰ رو به بالا بیانگر هیجان فروش است و سیگنال خرید صادر خواهد شد. در ضمن خط ۵۰ برای قطعیت بیشتر قابل استفاده خواهد بود. بیشتر معامله گران از نمودارهای ۹ یا ۱۴ روزه برای شاخص RSI استفاده دارند. از سیگنال های هفتگی می توان به عنوان فیلترهایی برای سیگنال های روزانه کمک گرفت و از سیگنال های روزانه به عنوان فیلتر برای سیگنال هایی در طول روز.
علائم تائید کننده را یاد بگیرید
این علائم شامل سفارش های خرید و فروش قبل از شروع بازار و حجم ها می باشند. جان مورفی بر این باور بود که سفارش های خرید و فروش پیش از شروع بازار و حجم ها حائز اهمیت ترین شاخص ها در معاملات آتی به حساب می آیند. زمانی که یک سهم حجم روزانه ای بیشتر از حجم میانگین همان ماه بزند و همچنین در آن روز قیمت مثبتی هم داشته باشد، نشان از ورود پول به سهم خواهد بود. چنانچه یک سهم قیمتی منفی داشته باشد، نشان از خروج پول از سهم و سومین حالت، وضعیت خنثی است که ورود پول و خروج پول را نمایان نخواهد کرد و سهم روند عادی خود را در حال طی کردن است. جان مورفی سفارش های خرید و فروش پیش از شروع بازار را یک هشدار می دانست که روند در حال تکمیل و توقف است. یک روند رو به بالا و صحیح می بایست، با حجم صعودی و سفارش های خرید و فروش پیش از شروع بازار همراه باشد تا بتوان با قطعیت به آن استناد کرد.
اندازه عقب نشینی را در تحلیل تکنیکال شناسایی کنید
بر اساس گفته جان مورفی درصد پیمایش مجدد یک روند را باید محاسبه کرد. تصحیحات بازاری که رو به بالا و یا پایین صورت می پذیرد، قسمت قابل توجهی از روند قبلی را دوباره سازی خواهد کرد. برای مثال یک سهم، در موج صعودی قبلی خود ۵۰ درصد رشد داشته است. می توان درصد رشد یا پیمایش این سهم را در موج صعودی فعلی پیش بینی نمود. قادر هستیم میزان تصحیحات ایجاد شده را اندازه گیری و بر حسب درصد بیان کنیم. مرسوم ترین حالت این است که یک روند ۵۰ درصد روند قبلی خود را طی خواهد کرد. حداقل پیمایش مجدد، ۱/۳ روند قبلی خواهد بود. حداکثر آن ۲/۳ روند قبلی است. درصد پیمایش های فیبوناچی۳۸ و ۶۴ درصد نیز مشاهداتی ارزشمند هستند، پس در طی پسرفت های یک روند رو به بالا، نقاط خرید اولیه در ناحیه ۳۸-۳۳ درصد پیمایش مجدد قرار دارند.
رسم خطوط در تحلیل تکنیکال اهمیت زیادی دارند
می توان گفت که ترسیم خطوط روند، یکی از آسان ترین راه های نمودار خوانی محسوب می شودکه جان مورفی روی آن بسیار تاکید کرده است. در روندهای رو به بالا یا صعودی خطوط روند بر روی دو نقطه پایینی متوالی رسم خواهند شد، منظور از نقطه پایینی همان دره ها یا کف های قیمتی هستند. همچنین در روندهای رو به پایین یا نزولی خطوط روند بر روی دو نقطه بالایی متوالی ترسیم خواهد شد که منظور از نقاط بالایی، قله ها یا سقف ها خواهند بود. یک روند معتبر و قابل قبول باید حداقل ۳ بار با خطر روند برخورد داشته باشد (لمس کند) و هر چه تعداد برخورد به یک روند بیشتر باشد، اعتبار آن روند بیشتر خواهد بود.
در تحلیل تکنیگال از میانگین پیروی کنید
از میانگین های متحرک پیروی کنید. در واقع میانگین های متحرک، سیگنال های خرید و فروش قابل مشاهده را در اختیار ما قرار می دهند. چنانچه روند موجود هنوز در حرکت باشد، میانگین های متحرک به شما خواهد گفت و همین طور به شما در اثبات تغییر یک روند کمک شایانی خواهد کرد. به هر روی، میانگین های متحرک هیچ اطلاعاتی در مورد قطعی بودن یک تغییر روند به شما نخواهد داد. ترکیب کردن ۲ میانگین متحرک از مرسوم ترین روش های یافتن سیگنال است.
جان مورفی به بهضی از ترکیبات مرسوم از نمودارهای میانگین متحرک اشاره داشته است که عبارتاند از: ۴ و ۹ روز – ۹ و ۱۸ روز – ۵ و ۲۰ روز. سیگنال ها زمانی پدیدار خواهند شد که خط میانگین کوتاه تر، از خط میانگین بلندتر عبور نماید. عبور خط قیمت از میانگین متحرک ۴۰ روزه نیز سیگنال های تجاری خوبی را برای شما به همراه خواهد داشت، بخاطر این که خطوط نمودار میانگین متحرک شاخص هایی اند که روند را دنبال می کنند، در یک بازار تجاری روند دار بهترین عملکرد را از خود نشان خواهند داد.
وجود یا عدم وجود یک روند در تحلیل تکنیکال را بررسی کنید
به این منظور از اندیکاتور adx استفاده نمایید تا خط شاخص میانگین هدایتی ADX به تعیین این که یک بازار از روند خاصی پیروی میکند یا در یک دوران تجاری قرار دارد، بپردازد. اندیکاتور adx درجه و یا جهت روند بازار را مورد محاسبه قرار می دهد. یک خط صعودی ADX نشان دهنده وجود یک روند قوی است که با میانگین های متحرک مطابقت دارد. یک خط نزولی ADX نشان دهنده وجود یک بازار تجاری بدون روند است که با اندیکاتورهای نوسانگر مطابقت دارد. با رسم جهت خط ADX، تاجر قادر است مشخص کند چه سبک تجاری و چه مجموعه ای از شاخص ها برای محیط جاری بازار مناسب و برتر خواهند بود.
علائم هشدار دهنده در تحلیل تکنیکال را شناسایی کنید
از مواردی که جان مورفی به آن تاکید زیادی دارد، معامله طبق میانگین متحرک همگرا/ واگرا میباشد که به وسیله جرالد اپل ابداع شد و با نام اندیکاتور مکدی شناخته شده است. یک سیگنال خرید وقتی وقتی حاصل می شود که خط سریع تر، از خط کندتر عبور نماید و هر دو خط زیر صفر قرار گرفته باشند. یک سیگنال فروش هم زمانی صادر می شود که خط سریع تر از خط کندتر عبور نماید، پایین تر رود و هر دو خط بالای عدد صفر قرار داشته باشند. در نظر داشته باشید که به فاصله میان این دو خط را هیستوگرام گفته می شود و هشدار سریع تری در مورد تغییر روند خواهد داد و برای این به این اسم می گویند که از خط های عمودی در آن استفاده شده است.
نقاط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال اهمیت بسیاری دارند
گفتنی است که یکی از اصل های جان مورفی در تحلیل تکنیکال، شناسایی حمایت و مقاومت محسوب می شود. هر اندازه تعداد برخورد یک روند به خط حمایت یا مقاومت بیشتر باشد، آن خط اعتبار به مراتب بالاتری را خواهد داشت. زمانی که یک روند به خط مقاومت می رسد، می تواند موقع مناسبی برای فروش باشد، بخاطر این که در آن قیمت دارای مقاومت است. همین طور برخورد یک روند به خط حمایت، زمان مناسبی برای خرید خواهد بود، بخاطر این که در آن قیمت از حمایت برخوردار است.
خط های حمایت و مقاومت امکان تغییر به یکدیگر را خواهند داشت، بدین شکل که وقتی یک خط مقاومتی، به وسیله روند شکسته شود، آن خط تبدیل به خط حمایتی قوی خواهد شد و می تواند یک سیگنال قوی خرید در آن زمان به شمار رود و همین موضوع به صورت برعکس هم صادق است و چنانچه خط حمایتی، به وسیله نمودار شکسته شود، آن خط به خط مقاومتی قوی تبدیل خواهد شد و زمان مناسب برای فروش خواهد بود.
درباره جان مورفی
جان جی مورفی یک تحلیلگر فنی سابق CNBC است و بیش از ۴۰ سال تجربه سرمایه گذاری و تحلیل بازارهای مختلف را دارد. مورفی در تلویزیون بلومبرگ، خط مالی CNN، گزارش تجارت شبانه، و Wall Street Week با لوئیس روکیسر ظاهر شد. در سال ۱۹۹۲، او اولین جایزه را برای مشارکت چشم گیر خود در آنالیز فنی جهانی از فدراسیون بین المللی تحلیلگران فنی دریافت کرد و برنده جایزه سالیانه انجمن فنی تکنسین سال ۲۰۰۲ هم شد. علاوه بر نسخه اول سرمایه گذار ویژوال، او همچنین نویسنده آنالیز فنی درون بازاری و آنالیز درون بازاری بود که تمامی آن ها به وسیله انتشارات وایلی انتشار داده شده است. جالب است بدانید که وی همچنین کتاب آنالیز فنی بازارهای مالی را نیز نوشته است. لازم به ذکر است که مورفی مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد مدیریت تجاری دانشگاه فوردهام را در کارنامه تحصیلی خود دارد.
کلام آخر
به همان صورت که از نام این کتاب پیداست در زمینه سرمایه گذاری در بازار های بورس جهانی دست به تالیف این کتاب زده شده است. در ابتدای کتاب جان مورفی با مفاهیم پایه ای بازار سرمایه و تحلیل تکنیکال آشنا خواهید شد و در ادامه به تفسیر مفاهیم پرداخته شده است و سپس روند ها، تحلیل های کلاسیک و تحلیل اولیه را به خوانندگان خود آموزش داده است. قسمت عمده ای از این کتاب هم به معرفی انواع اندیکاتور ها و روش های کار کردن با آن ها اختصاص داده شده است که بسیار کاربردی می باشد. این کتاب یک کتاب جامع برای افرادی است که قصد دارند وارد بازار های مالی شوند و جرو بهترین راهنماها برای تحلیلگران بازار بورس به شمار می رود.
همانطور که گفتیم این کتاب جزو با ارزش ترین کتاب های تحلیل تکنیکال محسوب می شود که در بعضی از منابع آن را با نام “کتاب مقدس تحلیل گران تکنیکال” یاد می کنند. نویسنده این کتاب آقای جان مورفی یکی از شاخص ترین تحلیل گران تکنیکال در دنیاست که چندین سال به عنوان تحلیل گر شبکه CNBC و مدیریت ارشد موسسه مریل لینچ ایالات متحده و شرکت JJM رو بر عهده داشتند. این کتاب به زبان فارسی هم ترجمه شده است و دارای ۱۹ فصل می باشد که مباحث تکنیکال رو به شکل کامل بیان کرده است و به تمام دوستانی که به این علم علاقه دارند، پیشنهاد می کنم حتما این کتاب را مطالعه نمایند. در نظر داشته باشید که این کتاب حاصل ۴۰ سال تلاش این تحلیل گر و بازار شناس با تجربه است و قطعا ارزش خواندن را خواهد داشت. هر گونه سوال و یا ابهامی در خصوص با خلاصه کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی داشتید از طریق بخش نظرات، از ما بپرسید.
دیدگاه
نظر بدهید