Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/codebo/domains/codeboursi.ir/public_html/blog/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1125

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/codebo/domains/codeboursi.ir/public_html/blog/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1162

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/codebo/domains/codeboursi.ir/public_html/blog/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1166

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/codebo/domains/codeboursi.ir/public_html/blog/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1188

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/codebo/domains/codeboursi.ir/public_html/blog/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2841

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/codebo/domains/codeboursi.ir/public_html/blog/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2848

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/codebo/domains/codeboursi.ir/public_html/blog/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2861
همه چیز درباره وب 3 که حتما باید بدانید

برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

همه چیز درباره وب ۳ که حتما باید بدانید

شما همه چیز درباره وب ۳ را میدانید؟ مطمئنا خیر؛ شاید شما هم درباره وب ۳ و تاثیرات آن بر متحول شدن اینترنت چیزهایی شنیده باشید، وب ۳ الگوی جدیدی برای تعامل با وب است که تغییراتی بنیادی در توسعه و ساخت وبسایت ها به دنبال خواهد داشت، به بیان ساده تر می توان وب ۳ را فاز جدید تکامل اینترنت بیان نمود، دانشمندان کامپیوتر و کارشناسان اینترنت عقیده دارند تغییرات وب ۳ موجب هوشمندتر شدن اینترنت و ساده تر شدن زندگی خواهد شد، وب ۳ با محوریت اینترنت غیر متمرکز، انقلابی را در دنیای وب ایجاد خواهد کرد در وب ۳ کاربران کنترل کامل اطلاعات خود را در دست خواهند گرفت، در اینجا سعی می کنیم همه چیز درباره وب ۳ را بررسی کنیم و برای درک بهتر این تغییرات، نگاهی به تکامل اینترنت خواهیم انداخت؛

همه چیز درباره وب ۳

پیش از این که بگوییم وب ۳ چیست و سعی کنیم همه چیز درباره وب ۳ را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است در ابتدای امر نگاهی به وب ۱ و وب ۲ و تکامل آن ها تا به اینترنت نسل سوم بی اندازیم؛

وب ۱ : این نوع اینترنت از اواسط دهه ۹۰ آغاز شد و تا اوایل سال ۲۰۰۰ ادامه داشت و در آن زمان، افراد اینترنت را با نام اصلی ” شبکه جهانی وب ” یا ” نت” می شناختند در این شبکه جهانی، کاربرها نمی توانستند تصاویر خود را به اشتراک بگذارند در آن زمان اغلب محتوا توسط کسب و کارها، روزنامه ها و سازمان ها تولید می شدند.

ولی امروزه تصور اینترنت بدون گوگل یا فیسبوک یا اینستاگرام برای نسل جوان بسیار دشوار است؛ در آن زمان مردم به جای گوگل از Altavista ،ASKED JEEVES یا Netscape برای جستجوی تصاویر استفاده می کردند و اغلب وبسایتها فقط خواندنی بودند و کاربرها نمی توانستند محتوایی بارگذاری کنند یا کامنتی بگذارند، افراد برای گفتگو ی آنلاین از چت روم های AOL استفاده می کردند، دانلود یک آهنگ یک روز کامل طول می کشید و برای اتصال به اینترنت وایل آپ لازم بود اتصال تلفن قطع شود.

وب ۲ : در اوایل دهه ۲۰۰۰ اینترنت در نقطه ای تاریخی قرار داشت ولی توانست مسیر درستی را در پیش بگیرد و تغییرات عظیمی ایجاد گردید، با ظهور شبکه های اجتماعی مردم توانستند تصاویر خود را بارگذاری کنند و یا محتواهای ویدیویی ایجاد کنند و با پایان یافتن اولین دهه، اتصال های دایل آپ تقریباٌ به فراموشی سپرده شد و اشتراک گذاری به ترندی جهانی تبدیل شد ، بازی های آنلاین به وجود آمدند، فیسبوک کمک کرد که افراد با هم ارتباط بیشتری داشته باشند و اینستاگرام امکان بارگذاری تصاویر از تلفن هوشمند را فراهم کرد.

وب ۳ : حالا برمی گردیم به اصل مطلب، در حالت کلی وب ۳ به عنوان سومین و جدیدترین فاز تکامل اینترنت شناخته می شود وب ۳ گذر از وب داینامیک به وب غیر متمرکز است، در وب ۳ داده ها تحت مالکیت موجودیت ها یا سازمانهای متمرکز قرار ندارند یکی از امکانات عصر وب ۳ ظهور DAPP یا اپلیکیشن غیرمتمرکزاست، وب ۳ گامی جدید در تکامل اینترنت است که هدایت و کنترل وب در دستان کاربر قرار می گیرد و این تمایز به واسطه فناوری های جدیدی مثل بلاکچین حاصل می شود که عملکرد شبکه به عنوان سیستمی نظیر به نظیر را میسر می سازد.

پیشرفت هایی که توسط بیت کوین و اتریوم و دیگر اپلیکیشن های مبتنی بر بلاکچین ها حاصل شده است نشان می دهد که کاربران می توانند وارد تراکنش های P2P شوند و پروژه هایی در مقیاس جهانی توسعه دهند و حریم خصوصی خود را به طور کامل در دست داشته باشند در وب ۳ شرکت های کلان و غول های فناوری دیگر نمی توانند با داده های خصوصی کاربران تجارت کنند و یا منابع اطلاعاتی را به انحصار خود در آورند، به بیانی ساده می توان سه فاز وب را به اینصورت خلاصه کرد:

  • وب ۱ : استاتیک
  • وب ۲ : داینامیک
  • وب ۳ : غیر متمرکز

وب ۳ چگونه کار می کند؟

برای شما هم پیش آمده که در هنگام خرید آنلاین پیشنهادهای خرید محصولات مشابه داشته باشید در این موقعیت، وبسایت از رفتار مشتری می آموزد و پیشنهادهایی را بر همان اساس به او نشان می دهد، وب ۳ از مکانیزم های یادگیری و اپلیکیشن های مشابهی به شیوه ای پالایش شده استفاده می کند و به بیان ساده تر، اینترنت از رفتار شما می آموزد و سلیقه شما را متوجه می شود و با پیشنهادها محتوایی مناسب با نیازها، جستجوها و فعالیت هایتان به شما پاداش می دهد؛ یکی از مواردی که وب ۳ را از نسخه قدیمی تر یعنی وب ۲ متمایز می کند.


در صورتی که تمایل دارید در ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین، اتریوم و … سرمایه گذاری امن کنید و از امتیاز ۱۰ درصد تخفیف کارمزد در معاملات رمزارزها بهره مند شوید، میتوانید از طریق لینک زیر اقدام به ثبت نام نمایید؛

ثبت نام رایگانسرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال


کاربرد وسیع فریم ورکهای P2P است که یکی از شاخصه های اصلی وب ۳ است این مورد شامل تمام کاربردهای اینترنت می شود، فیسبوک و توییتر نیز طولی نمی کشد که شاهد شکلهای جدیدی از شبکه های اجتماعی مثل Steemit و Alaska خواهند بود حتی گوگل کروم هم اولویت جهانی خود را به مرورگرهایی مثل Brave واگذار خواهد کرد که امنیت بیشتری را ارائه می دهند تمام این جایگزینها کنترل کاربران و داده هایشان را افزایش خواهند داد و به بهبودی پروتکل های امنیتی، بی نام بودن و کنترل کامل داده ها کمک خواهند کرد.

ارتباط اپلیکیشن های وب ۳ با حوزه dAPP

به طور کلی dAPP یا اپلیکیشن های غیرمتمرکز ستون فقرات تحول وب ۳ هستند، وب ۳ وعده اینترنت غیرمتمرکز می دهد اصطلاحاتی مانند “اپلیکیشن وب ۳” “اپلیکیشن های غیرمتمرکز” و “dAPP” و یا “dAPP های وب ۳” همگی مترادف و هم معنی یکدیگر هستند تمامی این عبارات به اپلیکیشن های بلاکچین غیرمتمرکزی اشاره دارند که بخشی از وب ۳ هستند و اما اپلیکیشن وب ۳ چگونه کار می کند؟ یکی از بخش های جدا نشدنی بسیاری از dAPP ها قرارداد هوشمند است.

افرادی که با فناوری بلاکچین آشنایی دارند با مفهوم قرارداد هوشمند هم سروکار داشته اند، قرارداد هوشمند توافق نامه نرم افزاری خوداجرایی است که بر روی یک بلاکچین مانند بلاکچین اتریوم اجرا می شود و این قراردادها در صورت برآورده شدن مجموعه مرتبطی از شرایط به صورت خودکار اجرا می شوند استفاده از قراردادهای هوشمند در dAPP ها یعنی که منطق قراردادی می تواند رفتار اپلیکیشن ها را دیکته کند.

Web3.js چیست؟ 

کتابخانه .Web3.js یکی از کتابخانه های اصلی جاوااسکریپت است که برای توسعه اپلیکیشن های وب ۳ به کار می رود و همچنین از این کتابخانه می توان برای ارتباط با بلاکچین اتریوم استفاده کرد با کتابخانه We3.js می توان کلاینت ها یا اپلیکیشن هایی ساخت که با بلاکچین اتریوم ارتباط برقرار کند در حقیقت می توان Web3.js را API جاوااسکریپت اتریوم در نظر گرفت، در نتیجه Web3.js را می توانید به عنوان واسطه جاوااسکریپت و قراردادهای هوشمند اپلیکیشن های وب۳ در نظر بگیرید، با این کتابخانه می توانید با گره های لوکال یا ریموت اتریوم تعامل داشته باشید و این کار از طریق اتصال IPC ، HTPP یا Websocket امکانپذیر می باشد.

اینترنت غیرمتمرکز با IPFS : این عبارت مخفف سیستم اشتراک گذاری فایل توزیع شده و نظیر به نظیر است، IPFS توسط یک سرور مرکزی یا URL به اینترنت دسترسی ندارد بلکه از طریق همتایانی در شبکه IPFS سراسر جهان به محتوا دسترسی دارد. IPFS مزایای متعددی برای ساخت اپلیکیشن ها ی وب ۳ و اپلیکیشن های غیرمتمرکز دارد به طور مثال می توان گفت که اینترنت را افزایش می دهد زیرا که از یک سرور متمرکز و واحد اطلاعات را نمی گیرد در نتیجه سانسور کردن اینترنت یا پیشگیری از اشتراک گذاری اطلاعات دشوارتر می شود و همچنین شبکه غیرمتمرکز می تواند به شکل چشمگیری تاٌخیر را کاهش دهد زیرا که زمان بارگذاری طبیعتاٌ کوتاهتر است.

چرا به وب ۳ نیاز داریم؟ 

کاربران اینترنتی متوجه شدند اطلاعاتشان به راحتی در دسترسی کانالهای شبکه های اجتماعی، خرده فروشان آنلاین و سرویس های سرگرمی قرار می گیردف سازمان های بزرگی مانند گوگل، فیسبوک، توییتر و آمازون، امروزه از داده ها و اطلاعات کاربران، داده های موتور جستجو، عادت های مرور و اطلاعات خرید برای تاثیر بر رفتار آنلاین کاربران استفاده می کنند.

حتما بخوانید : وب ۳ چیست | همه چیز درباره وب تری

بنابراین به فزاینده ای برای تمرکز زدایی از اینترنت و تبدیل آن به صورت سیستمی توزیع شده از کامپیوترها، مورد نیاز بود که به صورت مستقیم و ایمن با یکدیگر ارتباط برفرار می کنند در اواسط دهه ۲۰۱۰ کسب و کارهای بزرگ و سازمان های سیاسی از داده های شبمه های اجتماعی استفاده می کردند حتی قبل از رسوایی کمبریج آنالیتیکا، صنایع مهم و بزرگی در سراسر جهان به جمع آوری و مبادله داده های شخصی کاربران اختصاص داشتند.

مزایای وب ۳

  • وب ۳ غیرمتمرکز است: در وب ۳ هیچ مقام مرکزی نمی تواند اینترنت را کنترل کند و دولتها و سازمانهای سیاسی نمی توانند مانع دسترسی به شبکه جهانی وب شوند و این شبکه به صورت سیستمی با رمزنگاری غیر قابل نفوذ عمل می کند.
  • مالکیت دادها : هنگامی که وب ۳ به واقعیت تبدیل شود شرکتهای بزرگی مانند آمازون، فیسبوک و گوگل نمی توانند از سرورهای عظیم خود، برای ذخیره سازی داده های کاربران استفاده کنند و در این نوع وب کاربران اینترنت کنترل کاملی روی اطلاعات خود از جمله جزئیات مالی، جزئیات لاگین و دیگر داده ها خواهند داشت.
  • متادیتای معنایی: متادیتای معنایی یکی از مهمترین اجزای وب ۳ است با این مکانیزم، وب قادر به درک نمادها، کلمات کلیدی، متن ها و معنای آنهاست به عنوان مثال شبکه می تواند ایموجی ” خندان ” قدیمی را که با دو نقطه و یک پرانتز ساخته می شود درک کند و آن را به عنوان علامت خوشحالی، لبخند انسان یا تاٌیید تفسیر کند، وب معنایی به طور کلی ارتباطات، تراکنش ها و تبادل اطلاعات آسان را ممکن می سازد.
  • هوش مصنوعی: هوش مصنوعی در اپلیکیشن های وب ۲ هم وجود دارد اما هوش مصنوعی در وب ۳ دارای مکانیزم یادگیری تند و سریع است هوش مصنوعی بین داده های خوب و بد، بین افراد واقعی و ربات و مهمتر از هر چیز بین اخبار جعلی و گزارش های واقعی تمایز قائل می شود.
  • پروتکل های فوق ایمن: در وب ۳ تمامی داده ها غیرمتمرکز هستند و از طریق شبکه توزیع می شوند یعنی ارائه دهندگان اینترنت ذیگر نمی توانند داده های کاربران را با کشورهای میزبان فعالیت خود به اشتراک بگذارند بنابراین داده های کاربران رمزنگاری و با پروتکل های فوق ایمن محافظت می شوند البته این طرح ریشه در بلاکچین های رمزارزها دارد که در آن معامله گران می توانند کنترل کامل روی داده های خود و تراکنش های مالی خود داشته باشند.
  • قابلیت همکاری: امروزه اغلب اپلیکیشن ها مبتنی بر سیستم عامل هستند برخی از آنها فقط بر روی اندروید کار می کنند و برخی دیگر فقط بر روی دستگاههای اپل اجرا می شوند در وب ۳، اپلیکیشن ها در مورد سیستم های عامل و دستگاهها حالت بیطرفانه ای دارند به عنوان مثال می توان اپلیکیشن یکسانی را روی آیفون، تلویزیون هوشمند و یا کامپیوتر نصب کرد.
  • شبکه های بدون مجوز: امروزه اینترنت وب ۲ در بعضی از نقاط جهان آزاد و قابل دسترسی است ولی در برخی نقاط سیاره زمین به دلایل سیاسی و معیارهای دیگر محدود است ولی وب ۳ به لطف بلاکچین های بدون مجوز در تمام نقاط و برای تمامی افراد در دسترس خواهد بود، تراکنش های بین مرزی و نقل و انتقال پول هم صرف نظر از موقعیت جغرافیایی افراد درگیر تجارت، امکانپذیر خواهد بود. در صورت همه گیر شدن وب ۳، دولتها نمی توانند مانع از دسترسی افراد به اینترنت شوند.
  • سرویس بدون تداخل: در وب ۳، داده ها روی گره های متعدد توزیع شده، ذخیره می شود این سیستم تضمین می کند که همیشه گره های پشتیبان کافی برای تامین زنجیره و پیشگیری از خرابی سرور وجود دارد و به بیان ساده تر، اینترنت هرگز به دلیل خرابی سرور غیرفعال نخواهد شد.
  • هویت سه بعدی مجازی: وب ۳، دریچه ای است به سمت روشهای جدید ارتباطی و تعامل مجازی، چت کردن، ارسال ایمیل و تماس ویدیویی همچنان امکانپذیر خواهن بود اما کاربرها می توانند به هویت مجازی نیز دسترسی داشته باشند که بر روی وب ارائه می شود این آواتارهای مجازی، نمایندگان افراد در تراکنش های کسب و کار، همکاری های شغلی و اپلیکیشن های قرار ملاقات مثل کاراکترهای گیم آنلاین هستند.
  • حضور فراگیر: وب ۳، همه جا در دسترس خواهد بود و وجود آن تمام ابعاد زندگی روزمره را در بر خواهد گرفت، وب ۳، بر روی دستگاههای بیشتری قابل ارائه است شبکه ای نامرئی از اطلاعات، پروتکل های ارتباطی و مکانیزم های تراکنشی که در همه ابعاد و در تمام نقاط سیاره زمین در دسترس خواهد بود.

وب 3.0 چیست؟

چالش های وب ۳

راه اندازی وب ۳ مانند هر فناوری جدیدی در ابتدای کار، راه ساده و آسانی نیست در اینجا به برخی چالش ها و معایب وب ۳ می پردازیم:

  • سوء مدیریت انسانی: وب ۳، قدمی بزرگ و متفاوت و انقلابی در تکامل فناوری است و انتشار آن می تواند روابط ما در اینترنت را به قبل و بعد از وب ۳ تقسیم کند اما نباید این نکته را فراموش کرد که همیشه افرادی با مقاصد شوم وجود دارد کاربرانی که با نیت های بدخواهانه می توانند صدمات و آسیب هایی را ایجاد کرده و با دادن اطلاعات غلط و گمراه کننده زمینه را برای جرائم آنلاین فراهم کنند از طرف دیگر مکانیزم های یادگیری هوش مصنوعی و رمزنگاری به سرعت و برای کاهش تعداد حملات هک کاملتر شده و به روزرسانی می شوند.
  • بیکرانی وب: محقق شدن وعده های وب کاملاٌ معنایی، ممکن است کمی زمان بیشتری نیاز داشته باشد در شرایط فعلی وب ۲ میزبان بیش از ۱/۵ میلیلرد وبسایت است.
  • تطبیق آهسته: وب ۳ یک شبه و فوری پیاده سازی نخواهد شد، بعضی از کاربران اینترنت، یک دهه قبل از فراگیر شدن وب ۱ با آن آشنا بودند و سپس وب ۲ با فراهم کردن فناوری هوشمند و شبکه های اجتماعی در دسترس افراد قرار گرفت اما افراد بسیار زیادی بودند که در همان زمان آگاهی کمی داشته و با این فناوریها بیگانه بودند، بسیاری از شرکتها به زمان زیادی برای گذار از شبکه های متمرکز به سمت زنجیره وب ۳ نیاز دارند زیرا که بسیاری از دستگاهها منسوخ خواهند شد اما کاربران آنها نمی توانند بلافاصله و بدون آموزش به وب ۳ کوچ کنند در نتیجه وب ۲ و وب ۳ تا مدت زمانی با یکدیگر هم زیستی خواهند داشت.

ارزهای دیجیتال در وب ۳

با تکامل بازار ارزهای دیجیتال به نظر می رسد هیجانات بزرگ بعدی، مربئط به کوین های ئب ۳ باشد، کوین های وئب ۳ با هدف تقویت اقتصادهای متاورس از طریق زیرساختهای غیرمتمرکز و اکوسیستم های متعل به خود کاربر فعالیت می کنند، با معرفی وب ۳ هر روز پروژه ها و برنامه های بیشتری از نسل جدید اینترنت استفاده می کنند و به کمک ویژگیهایی که این برنامه ها دارند خودشان را ارتقاء می دهند، امروزه ارزهای دیجیتال وب ۳، از محبوب ترین پروژه های دنیای رمزارزها هستند واین توکنها منحصر به فرد هستند در اینجا به معرفی ۵ ارز دیجیتال وب ۳ می پردازیم:

ارز دیجیتال پولکادات (POLKadat) : این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۶ توسط تعدادی از سازندگان برجسته در فضای بلاکچین از جمله بنیانگذار اتریوم، کوین وود، منتشر شد ارز دیجیتال پولکادات یکی از پروژه های شاخص وب ۳ می باشد که توسط بنیاد سوئیسی تاٌسیس شد ارز دیجیتال پولکادات با به وجود آوردن شبکه ای واحد از بلاکچین های هدفمند و یکپارچه می تواند مشکلاتی مانند بالا بودن هزینه کارمزدها و پایین بودن سرعت تراکنش را برطرف کند.

حتما بخوانید : بهترین پروژه های web3 در بازار رمزارزها

نماد اختصاری پولکادات DOT است، پولکادات نسل جدیدی از شبکه بلاکچین است که بلاکچین های مختلفی را به یک شبکه متصل می کند در این شبکه انتقال داده بین بلاکچین های مختلف امکان پذیر است، ارز دیجیتال POLkadat تسهیل کننده نسل بعدی وب ۳ است که بعد از شکستن انحصار اینترنت می تواند نسل جدید اینترنت را در اختیار کاربران قرار دهد، شما می توانید با استفاده از صرافی ایران بایننس اقدام به خرید POLkadat کنید.

ارز دیجیتال فایل کوین (File coin) : فایل کوین یکی از محبوبترین پروژه های وب ۳ به حساب می آید به جراٌت می توان گفت بلاکچین فایل کوین یکی از اصلی ترین و کاربردی ترین و پیچیده ترین بلاکچین های موجود در جهان است که بر اساس ایده ای بسیار نوآورانه و با اهدافی بزرگ به وجود آمده است بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال فایل کوین بتواند ایده های نوآورانه خودش را اجرا کند انقلابی بزرگ در عرصه داده ها به وجود می آید.

نماد اختصاری فایل کوین است، وب ۳ در حقیقت همان فناوری است که به بلاکچین فایل کوین اجازه اشتراک گذاری بین افراد مختلف به کاربرانش می دهد ارائه دهندگان بلاکچین FIL COINدر حقیقت ماینرها یا کامپیوترهایی هستند که می توانند به اینترنت متصل شوند و فضای اضافی ذخیره اطلاعاتشان را در اختیار شبکه قرار دهند این ماینرها می توانند با مشارکت در زنجیره ذخیره سازی اطلاعات، ارز دیجیتال FIL پاداش بگیرند اگر شما قصد خرید فایل کوین را دارید صرافی ارز دیجیتال ایران بایننس می تواند در این زمینه شما را کمک کند.

ارز دیجیتال بیت تورنت (Bit Torent) : بیت تورنت پلتفرم مخصوص اشتراک گذاری فایلهای غیرمتمرکز است که پیش از توسعه مفهوم وب ۳ ایجاد شده و با گذشت زمان تبدیل به یکی از پرکاربردترین برنامه های غیر متمرکز شده است در اصل بیت تورنت، یک سرویس دانلود فایل است که از فناوری تورنت استفاده می کند که در سراسر دنیا صدها میلیون کاربر این سرویس هستند، سرویس بیت تورنت در سال ۲۰۱۹ توسط بنیانگذار بلاکچین ترون خریداری شد.

نماد اختصاری بیت تورنت است، ارز دیجیتال بیت تورنت می تواند به عنوان پلی بین تولید کننده محتوا و مخاطب عمل کند به عبارت ساده تر، کاربران ارز دیجیتال BTT با استفاده از رمزارزهایی که دارند بدون اینکه نیاز به هیچ بانک یا واسطه مالی داشته باشند می توانند امکانات و قابلیت های این سرویس را بخرند و یا بفروشند بلاکچین ترون زیرساختهای خوب و پیشرفته ای برای انجام معامله های این رمزارز مهیا کرده که تراکنش های مربوط به بیت تورنت را در زمانی کوتاه و به سادگی انجام می دهد همچنیناخبار و شایعاتی وجود دارد که در آینده، ارز دیجیتال BTT با پلتفرم های نتفلیکس، اسپاتیفای و آمازون همکاری خواهد کرد

ارز دیجیتال کوزاما (Kusama) : کوزاما بستر آزمایشی بلاکچین است که با هدف ارائه پلتفرمی سازگار و مقیاس پذیر برای توسعه دهنده ها طراحی و ایجاد گردیده، پروژهکوزاما در ماه می ۲۰۱۸ راه اندازی گردید و بیشتر به عنوان یک پلتفرم آزمایشی برای پولکادات عمل می کند؛ اگرچهبلاکچین کوزاما به عنوان یک شبکه آزمایشی شناخته شده استولی این شبکه محیط توسعه استکه می تواند مثل ارز دیجیتال پولکادات و با سرعت بیشتری مورد استفاده قرار گیرد؛ نماد اختصاریی کوزاما است و تیمی که ارز دیجیتال پولکادات را ایجاد کرده و به شرکت Parity Tecnologies معروف است ارز کوزاما را نیز توسعه داده است.

بنیانگذار این ارز دیجیتال دکتر Gavin Wood است که این شخص دانشمند و برنامه نویس مشهور کامپیوتر یکی از بنیانگذاران ارز اتریوم است؛ در شبکهکوزاما هیچ دکمه قطعی وجود ندارد به این معنی که هیچ مقام مرکزی نمی تواند فعالیت این شبکه را متوقف کند کوزاما و پولکادات به عنوان دو شبکه مستقل و به همراه جوامع، حاکمیت و کاربردهای مکمل خود فعالیت می کنند و این دو پلتفرم ارتباط نزدیک خودشان را با یکدیگر حفظ کرده و احتمال می رود بسیاری از تیم ها، اپلیکیشن های خودشان را بر روی هر دوی این شبکه ها مستقر کنند و به این صورت آینده خوبی در انتظار ارز دیجیتال KSM خواهد بود.

ارز دیجیتال اوشن پروتکل (OCEAN) : این ارز تبادل داده غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین است پروتکل OCEAN به گونه ای طراحی شده است که کاربران می توانند بازار داده غیرمتمرکز خودشان را طرحی و ایجاد کنند این بازارهای داده به سازمانها و افراد کمک می کند تا داده ها و اطلاعات خودشان را به اشتراک بگذارند و از آنها برای ایجاد محصولات و خدمات بهتر استفاده کنند همچنین ارز دیجیتال اوشن به عنوان توکن ابزاری عمل می کند و برای خرید، مبادلات و فروش داده ها و مدیریت بودجه جامعه روی پلتفرم از آن استفاده می شود.

حتما بخوانید : وبمانی به چه صورتی کار میکند؟ + راهنمای ثبت‌ نام و انتقال پول

نماد اختصاری اوشن پروتکل OCEAN است که یکی از رمزارزهای پتانسیل دار بازار کریپتوکارنسی هاست توکن ارز دیجیتال اوشن پروتکل به عنوان وسیله ای برای تبادل درون شبکه اختصاصی اوپن اوشن کاربرد دارد، پروتکل ocean در سال ۲۰۱۷ توسط بروس پون بنیانگذار Big chaindb و ترنت مکانگی متخصص هوش مصنوعی طراحی و ایجاد گردیده است و هدف آنها این بوده که کنترل داده های کلان را از شرکتهایی مانند مایکروسافت، گوگل و اپل به دست بگیرند.

نحوه خرید ارزهای وب ۳

برای خرید ارزهای وب ۳ ابتدا باید صرافی هایی را پیدا کنید که این ارزها را در لیست خریدشان قرار داده اند، بعضی از صرافی های خارجی مانند بایننس، کوکوین، کوینکس و … این ارزهای وب ۳ را دارند ولی این صرافی ها به دلیل اینکه احراز هویت را اجباری کرده اند کار با آنها برای ما ایرانیها به دلیل تحریم های بین المللی سخت شده است و امکان اینکه حسابمان را مسدود کنند وجود دارد در مقابل صرافی های ایرانی نیز وجود دارد که می توانید برای خرید ارزهای وب ۳ از آنها استفاده کنید.

مثل صرافی ایران بایننس که یکی از صرافی های ایرانی و معتبر است که این ۵ ارز وب ۳ را که نام برده شد در لیست خریدشان قرار داده اند و افراد می توانند بعد از ثبت نام و احراز هویت در این صرافی طبق قیمت لحظه ای جهانی ارز وب ۳ را خریداری کنند.


خلاصه مطلب و کلام آخر

بشر در آستانه انقلابی بزرگ به نام انقلاب اینترنتی قرار دارد و چالش های بسیاری بر سر راه پیاده سازی وب ۳ قرار دارد ولی تحولات این فناوری صد درصد بسیار چشمگیر است و ما نیز به نمونه های کاربردی بیشتری برای وب ۳ و درک تغییرات مثبت داریم، همانطور که وب ۲ موفق شد از طریق مجموعه ای از نوآوریها وب ۱ را مغلوب کند وب ۳ نیز در طی فرآیندی که بتدیج صورت خواهد گرفت بر قلمرو اینترنت حکمرانی خواهد کرد و هنوز تاریخ دقیقی برای انتشار وب ۳ مشخص نشده است ولی مطمئنا باید زمینه برای حضور وب ۳ مهیا گردد، نشانه های گذار به وب ۳ در حال حاضر با ظهور بیت کوین و فناوری بلاکچین شبکه های P2P، اپلیکیشن های غیرمتمرکز، فناوری های هوش مصنوعی و فناوری های مرتبط آغاز شده است  (وب ۳ تحول در حال تکامل است) 

نگاهی به گذشته اینترنت نشان می دهد که اینترنت در حال هوشمندتر شدن است و وبسایتها و برنامه های وب به طرز شفاف و روشنی تغییر کرده اند، اینترنت در ابتدا به صورت ایستا به کاربران ارائه می شد ولی بعد از مدتی کاربران توانستند با داده ها به صورت پویا در ارتباط باشند، هیچ کس به درستی نمی داند که نسل سوم وب دقیقا چه شکلی دارد ولی وب ۳ به وجود آمده تا فضای اینترنت را به پایگاه داده های بزرگ تبدیل کند، از نسل وئب ۳ که وب هوشمند نیز خوانده می شود انتظار می رود که بتواند منظور کاربران را به درستی درک کرده و آنها را در کمترین زمان و بدون معطلی به نتیجه دلخواهشان برساند.

مردم دنیا در مورد نسل سوم وب صحبت می کنند و مشتاقانه پیگیر چگونگی های این وب هستند و ما در اینجا می خواهیم بدانیم آیا وب ۳ اینترنت آینده بشر است یا فقط در حد یک حرف باقی می ماند.

وب یا همان شبکه جهانی وب (WWW) به سیستم اصلی بازیابی اطلاعات اینترنت اشاره دارد در حقیقت WWW برای پیش گفتار یک آدرس وب استفاده می شود و یکی از اولین کاراکترهایی به حساب می آید که هنگام جستجوی یک منبع خاص در یک مرورگر وب تایپ می شود؛ تیم برنزلی، پیشگامان اینترنت برای به وجود آوردن اصطلاح وب جهانی یا همان World Wide Web که در اوایل دهه ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ مورد استفاده قرار گرفت.

وب ۲ نسخه فعلی وب است که همه ما با آن آشنا هستیم و از آن استفاده می کنیم در حالیکه وب ۳ نشان دهنده مرحله بعدی وب ۲ است که تفاوتهایی با وب ۲٫۰ دارد از جمله اینکه وب ۳ غیرمتمرکز بوده و دارای کاربردهای بهتر و بیشتری خواهد بود، برای اینکه بتوانیم مفهوم وب ۳ را بهتر درک کنیم ابتدا بهتر است کمی به تاریخچه وب های جهانتی در نسل های اول و دوم بپردازیم و اطلاعاتی را در این زمینه داشته باشیم.

برنزلی در سال ۱۹۹۰ زمانی که دانشمند کامپیوتر در پژوهشگر اروپایی سرن بود پیشگام این توسعه شد تا اکتبر ۱۹۹۰ برنزلی سه فناوری اساسی و مهم را نوشت که پایه و اساس وب به شمار می رود از جمله اولین ویرایشگر مرورگر صفحه وب بود، در اواسط دهه ۱۹۹۰ معرفی مرورگرهای وب مانند Netscape Navigator وب ۱ را آغاز کرد که این عصر در واقع همان صفحات وب ایستا بازیابی شده از سرورها بود که با محتوای امروزه فاصله بسیار داشته است.

اکثر کاربران اینترنت در آن زمان از ویژگی ها و امکانات جدید مانند ایمیل و بازیابی اخبار در زمان واقعی خوشحال بودند و تولید محتوا هنوز در مراحل ابتدایی خود بود بعدها این امر با محبوبیت روزافزون بانکداری و تجارت آنلاین بهبود یافت، وب ۲ یک تغییر در نحوه استفاده از اینترنت است که به طور کامل با اتصال اجتماعی و محتوای تولید شده جایگزین شده است، وب ۲ امکان مشاهده محتوای تولید شده توسط کاربر در سراسر جهان را به صورت مجازی در یک لحظه فراهم می کند و اما وب ۳ که بر اساس مفاهیم اصلی تمرکززدایی و کاربرد بیشتر کاربر ساخته شده است ویژگی های منحصر به فردی دارد.

همانطور که قول داده بودیم، در این مطلب همه چیز درباره وب ۳ را مورد بررسی قرار دادیم.

برای دوستانتان بفرستید: